Izrael-ellenes dzsihádról tárgyalt a Hezbollah és a Hamász

Hirdetés:

Hosszú idő után újra tárgyaltak egymással a két terrorszervezet vezetői, akiket elsősorban a „cionista elnyomók” és az amerikai érdekek elleni összefogás kovácsolt ismét egybe. És persze fő támogatójuk, Irán.

 

Biztonsági okokból nem lehet tudni, pontosan hol és mikor, de az elmúlt napokban ültek le tárgyalni egymással Ismael Haniyeh, a Hamász és Hassan Nasrallah, a Hezbollah vezetője — erről számolt be több izraeli hírportál is.

Ezek mindegyike arab forrásokra hivatkozva állítja: összejött a régóta tervezett találkozó, amelynek a magyarázatok szerint elsődleges aktualitását az adhatta, hogy augusztus közepén Izrael rendezte diplomáciai kapcsolatait a Közel-Kelet egyik leggazdagabb országával, az Egyesült Arab Emírségekkel.

A két terrorszervezet nem akarta teljesen titokban tartani azt, hogy vezetőik tárgyaltak egymással, mert ezzel is azt a látszatot kívánták kelteni, mint hogyha két külön ország vezetői folytattak volna egyeztetéseket

írja a The Jerusalem Post, megjegyezve, hogy a Hamász amúgy is „régiós túrán” vesz részt, különösen mióta Isztambulban fogadókészség nyílt több aktivistájának barátságos vendégül látására, sőt honosítására is.

A Hamász és a Hezbollah ezek szellemében egyeztetett a régióban esedékes „politikai és katonai fejlesztésekről”, kiemelve a „palesztin ügyre veszélyforrásként” leselkedő „cionista erőkre.”

 

Címkék: hirek, Hamász, Hezbollah, terrorizmus Forrás: neokohn.hu

Hirdetés: