Izrael aggódik, mert Oroszország a legmodernebb S-400-as rakétarendszert akarja Iránnak eladni

Hirdetés:

Benjamin Netanjahu miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök telefonbeszélgetést folytatott szerdán Szíriáról, Iránról és a koronavírusról.

“A beszélgetés során megvitatták a regionális biztonsági kérdéseket, az iráni agressziót és a szíriai helyzetet” – áll a Miniszterelnöki Hivatal közleményében.

“Ezenkívül megvitatták, az országok közötti együttműködés előmozdítását a koronavírus elleni küzdelemben”.

Netanjahu felköszöntötte Putyint, aki szerdán töltötte be 68 életévét, áll a nyilatkozatban.

A Kan közszolgálati műsorszolgáltató szerint Netanjahu a beszélgetés után azt mondta a helyi hatóságok képviselőinek, hogy tárgyalásokat folytat Oroszországgal és az Egyesült Államokkal a COVID-19 gyors tesztek beszerzéséről.

A Netanjahu és Putyin közötti hívásra azt követően került sor, Moszkva teheráni nagykövete múlt héten azt nyilatkozta, országa számára nem gond fejlett légvédelmi rendszert értékesíteni Irán számára, az ENSZ októberi fegyverembargójenak lejárta után, ezáltal regionális feszültségeket keltve.

“Az első naptól kezdve mondjuk, hogy nem fog problémát okozni a fegyvereladás Iránnak október 19-től” – jelentette ki Levan Dzhagaryan rendkívüli és meghatalmazott orosz teheráni nagykövet a helyi Resalat napilapnak az iráni Fars hírügynökség szerint.

“Mint tudják, S-300-al láttuk el Iránt és Oroszországnak semmi problémája nincs az S-400 leszállításával Iránnak és előtte sem volt problémája vele”.- írta meg a újkelet.live.

Címkék: hirek, Izrael, Irán, Oroszország Forrás: ujkelet.live

Hirdetés: