Írországban 2500 eurós büntetéssel és vádemeléssel fenyegették meg a papot mert misézni mert

utolsoidok képe

Dátum: 2020-11-20
Hirdetés:

CAVAN, Írország, 2020. november 19. ( LifeSiteNews ) - Az ír rendőrség vádemeléssel fenyegette meg a katolikus papot, mert nem volt hajlandó hazaküldeni a misére érkező embereket

A jelenlegi törvény szerint az ír kormány kifejezetten megtiltja az összejöveteleket „amiket vallási vagy egyéb okokból akarnak tartani”, és a papokat 2500 euró pénzbüntetéssel és / vagy hat hónapos börtönnel fenyegeti, ha  nyilvános misét mernek tartani. az ország egész területén jelenleg érvényben lévő 5. szintű zárolás miatt.

A történetről beszámoló AngloCelt-nek nyilatkozva Fr. PJ Hughes megemlítette, hogy „valaki feljelentett engem”, ami oda vezetett, hogy miséi ismertté váltak a helyi püspök és a civil hatóságok előtt.

Fr. Hughes felettese, Francis Duffy püspök a múlt héten kereste meg a papot, miután a plébánost feljelentették, mert misézett.

Fr. Hughes az AngloCelt-nek azt mondta: „Továbbra is tartani fogom a  szentmisét, mert úgy gondolom, hogy alkotmányos jogunk a vallás gyakorlása”, és megemlítette azt is, hogy amikor gyülekezete tagjai megérkeznek a templomba, „nem fogja őket elküldeni”.

Megjegyezte, hogy az egyház megtette a kormány által megkövetelt összes intézkedést a COVID-19-szel szemben.

 

Átlag: 5 (1 szavazat)
Hirdetés: