Irán kemény válaszcsapással fenyeget, ha Izrael tovább támadja Szíriában

utolsoidok képe

Dátum: 2020-11-22
Hirdetés:

Pusztító választ ígér Teherán azoknak, akik megzavarják szíriai „tanácsadóinak” munkáját. Ezt azután közölték, hogy az éjjel 14 Iránt támogató fegyveres halt meg egy szíriai légicsapásban, amelyet vélhetően Izrael hajtott végre.

Irán vasárnap közölte, hogy véget vetne az „üss és fuss” jellegű izraeli légitámadásoknak Szíriában. Az ország keleti részén az éjjel 14 iraki és afganisztáni, Iránt támogató fegyverest öltek meg egy légicsapásban, amelyet a feltételezések szerint az izraeli légierő hajtott végre.

Teherán már a múlt héten is hasonló fenyegetést tett közzé, amikor egy izraeli támadás megakadályozta, hogy Irán által támogatott fegyveresek robbantásos akciót hajtsanak végre a Golán-fennsíkon.

Az iráni külügyminisztérium szóvivője szerint „a cionista rezsim is jól tudja, hogy vége az «üss és fuss» időszakának, éppen ezért nagyon óvatosak”.

A szóvivő tagadta azt az Izrael által régóta hangoztatott állítást, hogy Teherán a saját állandó katonai jelenlétét építi ki Szíriában. Azt mondta, hogy Irán csak „tanácsadó” szerepet tölt be az országban.

„Irán tanácsadói minőségben van jelen Szíriában, és természetesen ha bárki megzavarja ezt a tanácsadói jelenlétet, akkor a válaszunk pusztító lesz”

– közölte a szóvivő, aki nem erősítette meg az iráni erők veszteségét.

Átlag: 5 (1 szavazat)
Hirdetés: