Irán figyelmezteti az Azeri-örmény háborúban résztvevőket, komoly következményekkel járhat az Iráni határ megsértése

Hirdetés:

Az iráni külügyminisztérium szóvivője szigorú figyelmeztetést adott a vitatott Hegyi-Karabah régióban katonai összecsapásokban érintett feleknek az Iszlám Köztársaság területének megsértése ellen.

"Az Iráni Iszlám Köztársaság komolyan és nagy érzékenységgel figyelemmel kíséri hazánk határterületei mentén zajló mozgásokat" - mondta szombaton újságíróknak Saeed Khatibzadeh, amikor az Azerbajdzsán és Örményország között zajló összecsapások során Irán területének megsértésével kapcsolatos jelentésekről kérdezték.

Hangsúlyozta, hogy az iráni határ esetleges megsértését a régió hadviselő felei nem tolerálják, és hozzátette:

"Komolyan figyelmeztetjük minden felet, hogy tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket ebben a tekintetben."

Az iráni szóvivő ismét hangsúlyozta Azerbajdzsán területi integritásának tiszteletben tartásának fontosságát, a civilek védelmének elvének betartását, az összecsapások befejezését és a komoly és ütemezett béke tárgyalások megkezdését.

Khatibzadeh kifejezte az Iszlám Köztársaság készségét is e célok elősegítésében.

Megjegyzéseire azután került sor, hogy az északnyugat-iráni Kelet-Azarbaijan tartomány tisztviselői arról számoltak be, hogy az Örményország és Azerbajdzsán közötti legutóbbi támadásban a hadviselő felek által kilőtt lövedék Iráni területen csapódott be.

A jelentések szerint a Khoda-Afarin megyei falut eltalált a lövedék és egy hatéves gyermeket megsebesített.

Az elmúlt napokban rengeteg halálesetet jelentettek a harcokban, Jereván és Baku továbbra folyamatosan harcol egymással..

Hirdetés: