Homoszexuális és leszbikus katolikusok támadják az egyház tanítását és hagyományait

utolsoidok képe

Dátum: 2020-09-02
Hirdetés:

ESSEN, Németország, 2020. szeptember 1. ( LifeSiteNews ) - Az Esseni Német Egyházmegye támadást indított a katolikus tanítás ellen, négy rövid videót tett közzé , amelyeken az egyházmegye alkalmazottai és önkéntesei szerepelnek, és meg akarják változtatni az egyházi törvényeket és hagyományokat, beleértve a teljes férfipapságot és a hagyományos házasságot.

 

"Meleg, katolikus vagyok, férjemtől 2004 óta házas és 1996 óta a katolikus egyháznál dolgozom" - mondta Rainer Teuber . „Sok barátunk mindig azt kérdezi: Hogyan lehet ez? És őszintén szólva néha szétszakít, ha egy olyan intézménynél dolgozom, amely elutasít engem és szexualitásomat, és a  „házasságunkat”.

 

A férfi, aki túrákat vezet az esseni katedrálison, azt követelte, hogy a katolikus egyház „ismerje el az erkölcsi teológia és az emberi tudomány új meglátásait, és értse meg a szexuális sokféleséget, a szexuális identitást nem értékvesztésként, hanem gazdagodásként”.

 

Ugyanezen a videón egy leszbikus „házas” nő és egy női lelkipásztor is szerepelt.

 

Ez utóbbi, Sabrina Kuhlmann azzal vádolta az Egyházat, hogy „megbántja az embereket”, nevezetesen „mindazokat, akik nem heteroszexuálisak, mindazokat, akik nem házasodnak, de mégis együtt akarnak élni, mindazokat, akiknek a házasságuk kudarcot vallott,  mind nem felelnek meg az egyház normáinak, bármennyire is hűek. ”

 

 

„Remélem, hogy az egyház szexuális erkölcse tovább fejlődik kapcsolati etikává, hogy a nem, a szexualitás vagy a párkapcsolati státus nem meghatározó két ember együttélése szempontjából, hanem az egymás iránti őszinte szeretetük, amelynek mindig Isten az oka. ”

 

Egy másik nő, Martina Stodt-Serve ezt követelte: „Olyan gyülekezetet akarok, amely nem teszi nemtől és pozíciótól függővé, hogy megengednek-e nekem valamit vagy sem. Lehetővé kell tennie és utasítania kell azokat az embereket, akik úgy érzik, hogy Isten hívja őket, hogy nagyobb felelősséget vállaljanak, nemüktől és helyzetüktől függetlenül.

 

Egy másik videóban egy pap szivárványos pólóban látható. A póló szimbolikája nem teljesen nyilvánvaló, de megjeleníti azokat a szivárvány színeket, amelyeket általában a homoszexualitás és a gender ideológia hívei használnak.

 

Még nincs értékelve
Hirdetés: