Hollerich bíboros: Nyitott a női papság felé

utolsoidok képe 2020-09-15
Hirdetés:

A megszokott álszent ferde beszéd mellett a luxemburgi Jean-Claude Hollerich bíboros az (érvénytelenül felszentelt) papnők mellett állt ki.

Nem mondta, hogy a nőknek "muszáj" papnőnek lenni, mert (furcsa módon) ő erről ilyenről "nem tud".

De ettől független "nyitott" az ötlet felé. Számára a "jelenlegi helyzet" nem elég: "Be kell látni és észre kell venni, hogy a nőknek is van beleszólása ebbe az egyházba".

Csak Krisztusnak van "beleszólása" az egyházba. Hollerich elmondta a KNA.de lapnak szeptember 13-án, hogy "nagyon tiszteli" a német szinodalitást.

Szerinte "nagy kérdéseket" tesznek fel, melyeket "muszáj feltenni" - pedig a szinodalitás lényege az, hogy az elavult, 60 éves dolgokat ismételgetik.

Hollerich számára "nehéz" látni azt, hogy "egyéni német püspökök azon gondolkoznak, hogy megáldják a homoszexuális párokat" ezután pedig azt hallja, hogy "a lengyel püspökök hogy viszonyulnak ezekhez a dolgokhoz".

Ferenc pápa következő enciklikája, mely a Fratelli tutti címet kapta, nem politikailag korrekt eléggé Hollerich számára: "Én inkább azt mondanám: Fratelli e sorelle tutti, azaz: (férfi)testvérek és (női)testvérek".

Még nincs értékelve
Hirdetés: