Hiába a békeegyezmény, Netanjahu továbbra is bekebelezné a palesztin területeket

Hirdetés:

Benjamin Netanjahu Izrael miniszterelnöke kijelentette, hogy továbbra is tervbe van véve a Ciszjordániában lévő palesztin területek bekebelezése és nem tér el a korábbi terveitől.

Az Egyesült Arab Emirátusokkal csütörtökön megkötött megállapodásban Izrael vállalta, hogy felhagy a terjeszkedéssel és nem kebelezi be a Nyugati Part palesztin területeit.

Nincsenek változások a terveimben, mely szerint átvesszük Judea és Samaria szuverenitását – jelentette ki Netanjahu nem sokkal az Emirátusokkal kötött történelminek mondott egyezmény után.

Netanjahu nem tűzött ki konkrét időpontot a palesztin területek bekebelezésére, azonban a szélsőjobboldali szavazói követelik annak mielőbbi megkezdését.

Az Izrael és az Emirátusok között létrejött megállapodást Donald Trump amerikai elnök jelentette be először, aki az eseményt történelmi áttörésnek nevezte.

Azonban hogyan lehetne komolyan venni egy megállapodást, melyet az izraeli kormány egy óra hosszáig se képes betartani.

Békemegállapodást kötött Izrael és az Egyesült Arab Emírségek

Békemegállapodást kötött Izrael és az Egyesült Arab Emírségek - jelentette be Donald Trump. Az amerikai elnök azt írta: az Egyesült Államok két „nagyszerű barátja" között „történelmi békemegállapodás" született, aminek értelmében Izrael és az Egyesült Arab Emírségek diplomácia kapcsolatot létesít egymással.

Hirdetés: