Hegyi-Karabah hadiállapotot hirdetet, és minden 18 év feletti férfit azonnal besoroz a hadseregbe

Hirdetés:

Jereván (Reuters) - Hegyi-Karabah hadiállapotot hírdetett és  elrendelte minden 18 évnél idősebb férfi besorozását a hadseregbe, az azeri-örmény konfliktus fellángolása után - közölte Arayik Harutyunyan, a régió elnöke vasárnapi nyilatkozatában.

Vasárnap reggel kiújultak a harcok Örményország és Azerbajdzsán között  Jereván szerint az azeri erők több lövést adtak le a szakadár hegyi-karabahi régióban,  Baku azzal vádolta az örmény erőket, hogy azeri katonai és polgári célpontokat  támadtak  meg.

Az orosz külügyminisztérium felszólítja a Hegyi-Karabahi konfliktusosban résztvevő országokat azonnali hirdessenek tűzszünetet, és kezdjék meg a helyzet stabilizálására irányuló tárgyalásokat

Örmény vádak szerint Azerbajdzsán polgári célpontokat támadott Hegyi-Karabahban

Polgári célpontok ellen intézett támadást az azeri haderő a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabahban. Ezt Nikol Pasinjan örmény miniszterelnök jelentette be vasárnap reggel. Az örmény védelmi minisztérium közlése szerint az incidensre adott válaszul az örmény hadsereg lelőtt két azeri katonai helikoptert és három drónt.

Hirdetés: