A halál útján: Franciaország már a 14 éveseknek is ingyenes fogamzásgátlást biztosít

utolsoidok képe

Dátum: 2020-09-01
Hirdetés:

Augusztus 28-án, pénteken a 14 éves vagy annál fiatalabb francia kiskorú lányok teljesen ingyenes hozzáférést kapnak a fogamzásgátlókhoz, valamint a vényköteles eljáráshoz szükséges összes orvosi konzultációhoz és teszteléshez.

Az intézkedést múlt csütörtökön jelentette be az állam Hivatalos Lapjában közzétett rendelet, amely egy nappal később lép hatályba. 

Míg a COVID-19 rendeletek továbbra is lefoglalják Olivier Véran francia egészségügyi miniszter idejének nagy részét, és bár számos „normális” orvosi eljárást hónapokig elhalasztanak, a tizenéves születésszabályozás első helyen szerepel a kormány végrehajtó tevékenységeinek listáján.

A fiatal lányok szigorú anonimitás mellett szerezhetnek fogamzásgátlót, beleértve implantátumokat és méhen belüli eszközöket, ha úgy döntenek, hogy titokban akarják  tartani identitásukat.

Nincs korhatár, mivel a rendeletből egyszerűen eltávolították a „legalább 15 éves” szavakat, így mostmár lehetőség van a fogamzásgátlók beszerzésére mindenféle korlátozás nélkül 15 évnél fiatalabb lányok részére is.

 

Még nincs értékelve
Hirdetés: