Gyorsabban fertőző, de kevésbé veszélyes koronavírus-mutánst fedeztek fel a tudósok Franciaországban

Hirdetés:

Fertőzőbb, de kevésbé súlyos mutáns COVID-19 törzsre bukkantak Franciaországban, valószínűleg ezért terjed egyre gyorsabban a koronavírus Európában.

A vezető francia kutatókórház vezetője a múlt héten tárta fel a felfedezést a francia törvényhozók előtt - jelentette a Sunday Times of London.

Didier Raoult mikrobiológus, a marseille-i IHU Méditerranée Infection vezetője a szenátoroknak elmondta, hogy a kórház fertőző betegségével foglalkozó szakértők hét koronavírus-mutációt találtak a COVID-19 tesztek nyári elemzése során.

Az egyik törzs, Raoult elmélete szerint, Észak-Afrikából érkezett az országba, miután Franciaország júniusban feloldotta lezárását. A mutáció mára eltűnt Franciaországból, de  más országban viszont  felbukkantak - írta az outlet.

"A vírusnak ez  mutációja kevésbé súlyos - vallotta Raoult. „A nálunk lévő mutációk a kezdeti formájának legyengűlt változata. Legalábbis ez a benyomásunk. "

Számos tudós vitatja Raoult állítását, mivel a hidroxi-klorokint COVID-19 gyógymódot is támogatta, miután Trump elnök a maláriaellenes gyógyszert reklámozta.

Ennek ellenére Raoult csapata a tömeges tesztelés hegyeiből válogatta ki azokat a törzseket, amelyeket a kutatókórház hozott létre, miután Franciaország megerősítette a vírus első eseteit februárban.

Az elmúlt hetekben Franciaországban nőtt a COVID-19 intenzív terápiás felvétele és halálozása. A számok visszaszorítására Nizza, Marseille és Bordeaux város új korlátozásokat vezetett be a bárok nyitvatartási idejére és az összejövetelek nagyságára.

Címkék: hirek, covid-19, Franciaország Forrás: nypost.com

Hirdetés: