Franciaországban kevesen töltik le,az emberek nyomkövetésére is alkalmas koronavírus alkalmazást

utolsoidok képe

Dátum: 2020-10-25
Hirdetés:

Párizs (Reuters) - A hatékonyság érdekében a lakosság legalább 20% -ának le kell töltenie Franciaország új COVID-19 kapcsolattartó alkalmazását, de egyelőre messze nem éri el ezt a szintet - mondta vasárnap a digitális ügyekért felelős miniszter.

Október 22-én Franciaország újraindította „StopCovid” nyomkövető alkalmazását, és átnevezte „Tous Anti-Covid” -re (mindezt Covid ellen), amelyet azóta további 1,2 millióan töltöttek le, ezzel a letöltések száma elérte a 4 milliót.

"Az alkalmazás hatékonysága érdekében a lakosság mintegy 20% -ának, vagyis 15-20 millió embernek kellene letöltenie az alkalmazást" - mondta Cedrid O digitális ügyekért felelős miniszter a francia rádióban.

Elmondta, hogy a hasonló alkalmazások Nagy-Britanniában, Németországban és Kanadában is jól működnek, de Franciaországban nem váltott ki nagy érdeklődést.

Franciaországban sokan vonakodtak letölteni az alkalmazást az adatvédelmi aggályok miatt, annak ellenére, hogy a kormány megnyugtatta az embereket, hogy az adatokat a pandémia megállításán kívül más célra nem használják fel.

O szerint az alkalmazás kulcsfontosságú eszköz lesz a fertőzések terjedésének megakadályozásában, miután Franciaország megszünteti a kijárási tilalmat, amelyet a lakosság kétharmadát érinti jelenleg.

Az alkalmazás bluetooth-tal működik, és figyelmezteti a felhasználókat, ha legalább 15 percen belül egy fertőzött személytől egy méteres távolságon belül tartózkodnak.

"A működésnek az a feltétele, hogy be kell kapcsolnia a Bluetooth-ot, és szükséges, hogy a másik fél is használja az alkalmazást" - mondta O.

Jean Castex miniszterelnök a múlt hónapban kijelentette, hogy nem töltötte le kormánya koronavírus érintkezéskövető alkalmazását, mert nem metrózik.

Szombaton Franciaország új rekordot regisztrált több mint 45 000 koronavírus fertőzésről 24 órás időszak alatt.

Még nincs értékelve
Hirdetés: