Ferenc "pápa" szerint a világjárvány után új gazdasági modell kell

utolsoidok képe

Dátum: 2020-09-04
Hirdetés:

VATIKÁN VÁROS: Ferenc pápa pénteken (szeptember 4-én) kijelentette, hogy a koronavírus-járvány "megdöntötte az ingatag oszlopokat" egy olyan világgazdasági modellben, amely a pénz és a gazdagok és hatalmasok bálványimádására épült.

Az éves European House-Ambrosetti Workshop résztvevőinek szóló üzenetben, amely a világ minden tájáról mintegy 200 felső vezetőt, közgazdászt és politikust tömörít, új modelleket szorgalmazott, amelyek befogadóbbak és csökkentik a társadalmi egyenlőtlenségeket.

Sürgette a gazdaság "ökológiai újratervezését" a környezet megóvása és a pazarló fogyasztás csökkentése érdekében.

"Ez (a járvány) megkérdőjelezte az értékek skáláját, amely pénzt és hatalmat szab meg minden más felett" - mondta.

"Megdöntötte az ingatag oszlopokat, amelyek egy bizonyos fejlesztési modellt támogattak" - mondta, hozzátéve, hogy a társadalmi és gazdasági bizonytalanságok sok embernek nyitotta fel a szemét az egyenlőtlenség és a környezeti sérülések ellen.

 

Ferencről, aki szerint a COVID-19 esetleges vakcináját nem szabad felhalmozni a gazdag országokban, vélhetően enciklikát fog megjelentetni - a pápai írás legmagasabb formáját - arról, hogy szerinte a pandémiát követő világnak hogyan kell kinéznie.

Az észak-tóparti Cernobbio városában minden évben megrendezésre kerülő esemény a svájci Davos-i Gazdasági Fórum olaszországi változata. Ebben az évben leginkább a világjárvány miatt zajlik így.

Számos olasz miniszter mellett a résztvevők között szerepel Emmanuel Macron francia elnök, Hillary Clinton, 2016-os amerikai elnökjelölt és John Bolton volt nemzetbiztonsági tanácsadó.

Még nincs értékelve
Hirdetés: