Ferenc "pápa": "Az evés és a szexuális élvezet Istentől származik."

utolsoidok képe

Dátum: 2020-09-10
Hirdetés:

A jól elkészített étkezés vagy a szeretetteljes nemi aktus örömei „isteni” jellegűek, és a múltban igazságtalanul áldozatul estek az egyház „túlbuzgóságának” - mondja Ferenc pápa szerdán megjelent interjúkönyvében.

"Az öröm közvetlenül Istentől érkezik, nem sem katolikus, sem keresztény, sem más, egyszerűen isteni" - mondta Francis Carlo Petrini olasz írónak és ínyencnek.

"Az egyház elítélte az embertelen, brutális, vulgáris örömöt, de másrészt mindig elfogadta az emberi, egyszerű, erkölcsi örömöt" - tette hozzá.

Ferenc - született Jorge Bergoglio, Argentínában - azt mondta, hogy nincs helye egy "túlbuzgó erkölcsnek", amely tagadja az örömöt, ami bevallotta, hogy korábban létezett az egyházban, de ragaszkodott hozzá, hogy "a keresztény üzenet téves értelmezése".

"Az evés öröme azért van, hogy egészségesen táplálkozhasson étkezésével, akárcsak a szexuális élvezet, hogy szebbé tegye a szerelmet és garantálja a faj öröklődését" - mondta a pápa.

 

Az ellentétes nézetek "óriási kárt okoztak, amely egyes esetekben ma is erősen érezhető" - tette hozzá.

"Az evés és a szexuális élvezet Istentől származik."

Ferenc "pápa"azt elfelejtette közölni, hogy Isten és a Katolikus Egyház törvényei szerint, a megélt szexualitás csak házasságban történhet.

Még nincs értékelve
Hirdetés: