Felütötte fejét a pestis

utolsoidok képe

Dátum: 2020-09-05
Hirdetés:

MOSZKVA (Szputnyik) - Mubólia nyugati részén, Zavkhan tartományban megerősítették, hogy egy újabb  bubópestissel fertőzött beteget találtak - áll az ország Zoonotikus Betegségei Nemzeti Központjának (NCZD) ​​szombati közleményében.

A polimeráz láncreakció tesztjének köszönhetően péntek este kiderült, hogy Zavkhan Tosontsengel nevű  38 éves férfi megfertőződött.  A beteg mostanra kritikus állapotban van" - áll a közleményben, amelyet a Xinhua hírügynökség közölt.

Az NCZD közlése szerint kiderült, hogy a beteg mormotahúst evett.

 
A bubópestis már megölt 2 embert Belső-Mongóliában, és a kínai tisztviselőket arra kényszeríti, hogy lezárják  ezt a területet.

Az elmúlt hónapokban Mongóliában és Kína Belső-Mongólia tartományában megerősítették, hogy több bubópestises esetet is találtak .

Július végén Mongólia határozatlan időre karanténba helyezte a tartomány egyik körzetét egy feltételezett bubó pestis-ügy miatt. 

Különösen a szóban forgó beteg egy 39 éves, az Uliastai kerület lakója volt, aki magas lázat, fejfájást és izomfájdalmat érzett, miután családjával mormota húst evett. Őt és azokat, akik kapcsolatba kerültek vele, elszigetelték egy helyi kórházban.

Még nincs értékelve
Címkék: hirek, pestis, járvány Forrás: sputniknews.com

Hirdetés: