Fehérororszországi tüntetések: hackerek 1000 rendőtiszt adatait szivárogtatták ki bosszúból

Hirdetés:

(Reuters) - Emberek tízezrei tüntettek vasárnap is Minszkben Alekszandr Lukasenko elnök elleni tüntetések hatodik hétvégéjén.

A kelet-európai országban a múlt hónapban tartottak elnökválasztás  amelyen Lukasenko elsöprő győzelmet aratott, de az ellenzék nem fogadja el a választás eredményét, mert állításuk szerint a választást elcsalta a kormány..

A tüntetésekkel párhuzamosan névtelen hackerek 1000 rendőtiszt személyes adatait szivárogtatták ki bosszúból az erőszakos cselekmény miatt amit a tüntetők elszenvedtek.

A rendőrség eddig több ezer embert vett őrizetbe. Az őrizetbe vett tüntetők közül több azt állítja, hogy a börtönben megkínozták és megverték.

A kormány tagadta a fogvatartottak bántalmazását.

A biztonsági erők hűsége kulcsfontosságú ahhoz, hogy Lukasenko hatalmon maradhasson.

A legtöbb rendőr maszkot vagy rohamsisakot használ így nehezen azonosíthatóak.

"Amint a letartóztatások folytatódnak, úgy folytatjuk az adatok tömeges közzétételét"  Egy rendőr sem marad névtelen hiába viselnek maszkot. - áll a közleményben, amelyet az ellenzéki Nexta Live hírcsatorna közölt.

A kormány azonban válaszul azt közölte, hogy megtalálja és megbünteti az adatok kiszivárogtatásáért felelős személyeket.

"A belügyi szerveknek rendelkezésére állnak az eszközök és technológiák ami lehetővé teszik a személyes adatok interneten történő kiszivárogtatásában vétkesek többségének azonosítását és elfogását" - mondta Olga Chemodanova, a Belügyminisztérium szóvivője.

 

Hirdetés: