A Facebook letiltja a koronavírus oltás elleni hirdetéseket,mert szerintük elriasztja az embereket az oltás igénybevételétől

Hirdetés:

(Reuters) - A Facebook Inc FB.O tiltani kezdi azokat a hirdetéseket, amelyek kifejezetten elriasztják az embereket az oltástól - közölte a világ legnagyobb közösségi médiatársasága kedden, amikor új influenza elleni oltási információs kampányt is meghirdetette.

Az oltásokkal, köztük a COVID-19 oltással kapcsolatos jogszabályok vagy kormányzati politika mellett vagy ellen tiltakozó hirdetések továbbra is engedélyezettek lesznek - közölte a társaság egy blogbejegyzésében. A következő napokban elkezdi érvényesíteni az új globális politikát.

A Facebookra, amelynek havi 2,7 milliárd aktív felhasználója van, a törvényhozók és a közegészségügyi csoportok nyomást gyakoroltak az oltásellenes tartalmak és a platformon való félretájékoztatás visszaszorítására. A vállalat közölte, hogy bár még egy ideig nem lesz elérhető a COVID-19 vakcina, a járvány rávilágított a megelőző egészségügyi magatartás fontosságára.

 

Ezen a nyáron Jason Hirsch, a Facebook közpolitikai menedzsere a Reutersnek még úgy nyilatkozott, hogy a vállalat úgy gondolta, hogy a felhasználóknak képesnek kell lenniük személyes oltásellenes vélemények kifejtésére, és hogy az agresszívebb cenzúra az oltásokkal szemben tétovázó embereket az oltásellenes tábor felé terelheti.

 

A Facebook együttműködik olyan közegészségügyi partnerekkel, mint az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF az immunizálási arány növelése érdekében zajló üzenetküldési kampányokban.

Hirdetés: