EU egészségügyi biztosa: az influenza és a koronavírus halálos kettős járványává válhat

Hirdetés:

LONDON (Reuters) - Európában a COVID-19  esetek számának megugrása miatt az influenza és a koronavírus fertőzések halálos kettős járványává válhat - figyelmeztettnek az EU egészségügyi tisztviselői csütörtökön,  arra kérték az európaiakat és kormányaikat, hogy ne engedjék ezt meg.

„Teljesen világos, hogy ez a válság nincs még mögöttünk"

Döntő pillanatban járunk. ”- mondta Stella Kyriakides, az EU egészségügyi biztosa a sajtó tájékoztatóján.

A tél közeledtével a régióban a potenciálisan  halálos „COVID-19 és influenza együtt csaphat le” ezért  sürgette a kormányokat, hogy ösztönözzék az embereket szezonális influenza elleni oltásokra beadására is, és tartsák be az új koronavírus  intézkedéseket. .

"Ez lehet az utolsó esélyünk arra, hogy megakadályozzuk a tavaly tavasszal megtörtént  megbetegedéseket " - mondta Kyriakides.

Azoknál a felnőtteknél, akiknél magas az influenza kockázata, szintén veszélyeztetettek a koronavírussal szemben is.. 

A szezonális influenzavírusok évente 4-50 millió fertőzést okoznak az európai régióban - attól függően, hogy a régió súlyos vagy viszonylag enyhe influenzaszezont él-e meg - és becslések szerint évente 15–70 000 európai hal meg influenzával összefüggő okok miatt.

Kyriakides és Andrea Ammon, az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ igazgatója, az egész európai régióban figyelemmel kíséri a betegségeket, elmondták, hogy augusztus óta aggasztóan nőtt a COVID-19 esetek száma, és néhány országban már magasabb volt az esetszám, mint a Márciusi csúcs.

"Ez részben a jobb tesztelési stratégiákkal magyarázható" - mondta Ammon.

„A járványnak még koránt sincs vége."

 

Címkék: hirek, covid-19, infuenza Forrás: www.reuters.com

Hirdetés: