Észak-Korea folytatja a víz alatti ballisztikus és atomrakéták tesztelését

utolsoidok képe

Dátum: 2020-09-16
Hirdetés:

A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (KNDK) egyik hajógyárának folyamatos javítása jelzi a víz alatti ballisztikus rakéták tesztelésének újrakezdését - derül ki a dél-koreai légierő legfelsőbb tábornokának legújabb közleményéből.

Az Associated Press Won In Choulra, a Koreai Köztársaság légierőjének vezérkari főnökére és a szöuli vegyes vezérkari főnök elnökére hivatkozva szerdán beszámolt arról , hogy Észak-Korea hamarosan megkezdheti új tengeralattjárók által indított ballisztikus rakéták (SLBM) tesztjeinek végrehajtását. az északkeleti a Sinpo hajógyár javításainak befejezése után.

 

Won megjegyezte, hogy a dél-koreai hadsereg figyelni fogja a tengeralattjárókat építő hajógyárat, amelyet egy közelmúltbeli tájfun súlyosan megrongált.

 

Won észrevételei Kang Dae Sik dél-koreai törvényhozó megjegyzésein alapultak mindez akkor amikor  Washington és Phenjan közötti nukleáris  tárgyalások elakadtak.

"Egy másik nagy elem, amelyre gondolnunk kell, az az, hogy a további fegyverkísérletek valószínűleg csak idő kérdése" - mondta az Egyesült Államok Béke Intézetének virtuális szemináriuma során "Az Egyesült Államok politikájának új iránya Észak-Koreával kapcsolatban".

 

"Az észak-koreai állami médiában nagyon egyértelmű volt, hogy Kim [Dzsong Un] azzal fenyegetett, hogy új stratégiai fegyver lesz, és hogy már nem érzi kötelességének korábbi ígéreteit betartani, miszerint nem teszteli az ICBM-eket és az atomfegyvereket" - tette hozzá. . "

 

A Sputnik 2019 októberében jelentette, hogy Phenjan évekkel ezelőtt elvégezte első SLBM-tesztjét. 

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető „gratulált" azoknak a kutatóknak, akik részt vettek a Pukguksong-3 lövedék kifejlesztésében és elindításában.

"A sikeres új típusú SLBM próbaüzem nagy jelentőséggel bír, mivel új szakaszba lépett a KNDK-t fenyegető külső erők megfékezésében és katonai rendszer további megerősítésében az önvédelem érdekében" -  Jegyezte meg a Központi Hírügynökség.

 

Az EU Észak-Korea „újabb provokatív akciójának” minősítette az indítást , és az Egyesült Államok Külügyminisztériuma is nyílt felhívást intézett Phenjanhoz, hogy hagyjon fel ilyen tesztekkel.

 

"Felszólítjuk [Észak-Koreát], hogy tartózkodjon a provokációktól, tartsa be az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozataiból eredő kötelezettségeit, és folytasson érdemi és tartós tárgyalásokat annak érdekében, hogy a maguk részéről biztosítsák a békét és a stabilitást a Koreai-félszigeten, és megvalósítsák a nukleáris felszámolást."

Még nincs értékelve
Hirdetés: