ENSZ: A koronavírus járvány következtében, további 176 millióval nőhet a szegények száma a világban

utolsoidok képe 2020-09-13
Hirdetés:
A Covid-19 járvány következtében bekövetkezett gazdasági visszaesésre  nem volt példa a harmincas évek nagy gazdasági válsága óta - mondta Olivier De Schutter, az ENSZ szegénységért felelős szakértője.

Az ENSZ pénteken nyilvánosságra hozott nyilatkozata szerint De Schutter szerint a kormányok által az emberek védelme érdekében eddig hozott intézkedések nem voltak elégségesek. 

Az ENSZ felszólította a világ vezetőit, hogy tegyenek határozottabb lépéseket a szegénység felszámolása és az egyenlőtlenségek csökkentése érdekében.

"A bevezetett szociális biztonsági hálók tele vannak lyukakkal" - mondta De Schutter, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa által a rendkívüli szegénység és az emberi jogok különleges előadójának kinevezett belga jogtudós.

"Ezek a jelenlegi intézkedések általában rövid távúak, a finanszírozás nem elegendő, és sok ember elkerülhetetlenül a repedések közé esik" - tette hozzá.

De Schutter arra figyelmeztetett, hogy világszerte 176 millióan kerülhetnek szegénységbe. Ezeknek az embereknek 3,20 dollártól kevesebből kell megélniük naponta.

Annak ellenére, hogy a kormányok segítséget ígértek a szegényeknek, a világ legszegényebb embereit gyakran kirekesztik, mert nincs digitális műveltségük vagy internet-hozzáférésük - tette hozzá.

Bizonyos esetekben a kormányprogramok mostanra elfogytak - tette hozzá a szakember. „A szegénységben lévő családok mára felhasználták a rendelkezésükre álló tartalékokat, és eladták vagyonukat. A válság legsúlyosabb hatása a szegénységre még várat magára.

 

Még nincs értékelve
Címkék: hirek, ENSZ, szegénység Forrás: www.rt.com

Hirdetés: