ENSZ élelmezésügyi vezetője: Biblia mértékű éhezést okozhat a világnak a koronavíus járvány

utolsoidok képe

Dátum: 2020-08-26
Hirdetés:

"Nyilvánvalóan növekvő a társadalmi feszültségek, a növekvő migráció, a konfliktusok eszkalálódása, és az éhezés valószínűleg azon személyeket is érinti, akik korábban nem tapasztalták meg" - mondja.

A Covid-19 világjárvány epikus léptékű katasztrófához vezethet, és milliók éhezhetnek világszerte - figyelmeztet az ENSZ élelmezésügyi testületének vezetője. „

Az összes rendelkezésünkre álló adat, beleértve a WFP előrejelzését, az éhező emberek száma az év végére 80 százalékkal növekszik,… és ez valódi katasztrófára utal” - jelentette ki David Beasley, az ENSZ Élelmezési Világprogramjának (WFP) ügyvezető igazgatója. ).

"Bibliai mértékű éhezést hozhat a járvány utánni időszak."

A WFP előrejelzései szerint a latin-amerikai nemzetek helyzetének legdrámaibb változásokkal szembesülnek: az alultáplált emberek száma akár 269 százalékkal is növekedhet - mondta Beasley.

Ugyanez a mutató a keleti és közép-ázsiai országok esetében 135%.

A Szaharától délre eső Afrikában éhezők száma majdnem kétszeresére nőhet. Beasle globális éhínségégre figyelmeztet. Ha most nem teszünk merész lépéseket, "sokan meghalnak, a gyermekek évek óta szenvednek az alultápláltság következményeitől, és a világ elveszíti az éhezés elleni küzdelemet".

"A tétlenség ára hihetetlenül magas lesz." Ebben az évben mintegy 138 millió ember 83 országban támaszkodik a WFP-re az élelmiszer-ellátás terén - mondta a tisztviselő. Sokak számára az ENSZ humanitárius testülete a „túlélés utolsó reménye”.

Dél-Szudánban 1,6 millió ember idén már segítségre szorul. Jemenben a WFP 13 millió embernek nyújt segítséget. A libanoni helyzet különösen komoly lett a két hete Bejrútban történt pusztító robbanás után.

A robbanás nemcsak a gabonakészleteket pusztította el, hanem megszakította az ellátási láncokat is, mivel a sérült kikötőt arra használták, hogy Libanonnak szükséges élelmiszerek mintegy 85% -át kiszállítsák. Beasley felhívta a nemzetközi adományozókat, hogy biztosítsanak kiegészítő támogatást a szervezetnek a fenyegető katasztrófa kezelésére. A WFP-nek 4,9 milliárd dollárra van szüksége az elkövetkező hat hónapban, hogy humanitárius programja továbbra is működjön.

Még nincs értékelve
Címkék: hirek, ENSZ, éhínség Forrás: www.infowars.com

Hirdetés: