Ellenállás: a dánok nem hagyták a kormánynak, hogy kötelezővé tegyék a koronavírus elleni oltást

utolsoidok képe

Dátum: 2020-11-19
Hirdetés:

2020. november 18. (LifeSiteNews) - Kilenc napos nyilvános tiltakozás, rengeteg kritika, orvosi és szakmai forrásokból arra kényszerítette a dán kormányt, hogy meghátráljon a „társadalomkritikusnak” tekintett  fertőző betegségekre vonatkozó külön törvény bevezetésének tervétől. 

A „járványtörvény” olyan tervezett rendelkezéseket tartalmazott, amelyek lehetővé tették volna a rendőrség fellépését  a koronavírus oltások elfogadásának kényszerítésére, az állam által meghatározott bizonyos csoportok esetében.

Miután visszavonták a törvényt közölték, hogy a  kormányzó szociáldemokrata koalíciós kormány, új vagy módosított törvénytervezettel kíván visszatérni.

A visszavont rendelkezések értelmében a „fertőző betegséggel” fertőzött betegeket kötelező vizsgálatoknak kell alávetni, valamint karanténba kell zárni.

Valamint járványtörvény hatáskört adott volna az Országos Egészségügyi Tanácsnak arra, hogy a lakosság bizonyos csoportjait rákényszerítse, hogy fogadják el a koronavírus oltást annak érdekében , hogy a COVID-19 megállítható legyen..

Azokkal az emberekkel szemben akik nem tartották volna be  a törvényt, a rendőrség kényszerítő intézkedéseket hozhatott volna.

Sőt, az egészségügyi miniszter egyedül  döntött volna, hogy egy betegség elég veszélyes-e a járványtörvény aktiválásához, mindenféle parlamenti ellenőrzés nélkül.

Átlag: 5 (1 szavazat)
Hirdetés: