A dollár egy időzített bomba, ami bármikor felrobbanhat, és vele együtt a gazdasági rendszer is

2020:08:19

Peter Schiff veterán tőzsdei ügynök szerint az Egyesült Államokban a pénznyomtatás mértéke példátlan  a kormány több pénzt költ, mint valaha”.

 

Schiff, aki az Euro Pacific Capital vezérigazgatója, elmondta a MoneyShow-nak, hogy minden kormány által kiadott dollárból több mint 60 cent kerül nyomtatásra. Tehát a Federal Reserve több pénzt nyomtat a kormánynak, mint amit az Egyesült Államok kormánya adóként begyűjt.

 

„Az egy mítosz, hogy az amerikai gazdaság erős volt Covid előtt. Egyáltalán nem volt erős; sőt gyengébb volt mint valaha. Ez volt a legnagyobb buborék, ami valaha létezett. Ez az oka annak, hogy a gazdaság olyan gyorsan robbant fel a Covid-19 miatti leállításának eredményeként.”

 

 

Schiff rámutat, hogy "minden, amit az Egyesült Államok kormánya tett a 2008-as pénzügyi válság után, tévedés volt". Valamennyi monetáris politikája hibás volt, fiskális politikája pedig rossz volt. „Ennek következtében soha nem tudtunk helyreállni a válságból, amelyet a Fed és a kormány okozott. Azokat a problémákat, amelyek a válságot okozták, nem oldottuk meg."

 

Amerika soha nem látott mértékű inflációt fog tapasztalni - mondja. A megélhetési költségek növekedni fognak, és ez nagyon gyorsan meg fog történni. "

 

A dollárválság több embert tönkre fog tenni, mint a pénzügyi válság, és a dollárválság sokkal rosszabb - figyelmeztet Schiff. „Mert amikor pénzügyi válság volt, a Fed képes volt dollárokat nyomtatni, hogy mindenkit megmenthessen. Ha dollárválság van, az már nem számít. Nem nyomtathat dollárt, mert senki sem akarja használni.

 

Ez egy államadósság-válság lesz, ami azt jelenti, hogy az Egyesült Államok kincstárjegyei, valamint az összes dollárban denominált adósság még tovább fog növekedni.

 

A dollár „el fog értéktelenedni, és az infláció elárasztja az Egyesült Államokat” -  Schiff, és hozzáteszi: „Ami történik, hogy a világ el fog térni a dollár standardtól, és visszatér az arany standardhoz . "

Címkék: hirek, dollárválság, 3.világháború, Új világrend, digitális valuta, gazdasági összeomlás    Forrás www.rt.com

Nekünk egy kávé ára is nagy segítség.Köszönjük!