Burke bíboros: Ferenc "pápa" hibát követ el és zűrzavart okoz

utolsoidok képe

Dátum: 2020-10-23
Hirdetés:

Ferenc pápa jóváhagyása a meleg házassággal kapcsolatban zavart és tévedéseket okoz, és ellentétes a Szentírás és a hagyományok tanításával - írja Raymond Burke bíboros egy október 22-i közleményében.

Ferenc pápa eretnekségét "egyszerű magánvéleménynek" minősíti, amely nem felel meg az egyház állandó tanításának, és hangsúlyozza, hogy a Biblia a homoszexuális cselekedeteket "súlyos romlottságnak" minősíti, ellentétes a természeti törvényekkel, és lényegében beteg.

Burke elutasítja Ferenc pápa állítólagos homoszexuális jogát a "családhoz", mert a homoszexuálisok között nem lehet házastársi egyezség. "A családalapítási jog nem magánélet igazolása, hanem meg kell felelnie annak a Teremtőnek a tervének, aki szexuális különbségeket hozott létre" - magyarázza Burke.

Az a zűrzavar és tévedés, amelyet Ferenc pápa okozott a hívek körében, Burke számára "ugyanolyan szomorú és aggasztó", mint az a botrány, amelyet az általa kiváltott "teljesen hamis" benyomás keltése volt, miszerint az egyház megváltozott.

Még nincs értékelve
Hirdetés: