A brazil miniszterelnök nem zár le semmit, és koronavírus elleni vakcinát sem rendel

utolsoidok képe

Dátum: 2020-10-30
Hirdetés:

Jair Bolsonaro brazil elnök elítélte a lezárási intézkedések új hullámát, amelyet a világ országai alkalmaznak a Covid-19 rohamos  növekvő eseteinek leküzdése érdekében, "őrültnek" nevezte az intézkedéseket.

Bolsonaro, a koronavírus járvány szkeptikusa, aki többször is azzal érvelt, hogy a Covid-19 elleni intézkedések gazdasági hatása felülmúlja magát a vírus veszélyeit, csütörtök  indított új támadást a korlátozások ellen.

És egyben  üzent legnagyobb riválisának is.

- Kedves Sao Paulo kormányzó [Joao Doria], tudom, hogy szenvedélyes vagy, de bárkire is rákényszeríteni az oltás elfogadását nagyon nehéz lesz  ”- mondta Bolsonaro, hozzátéve „ ugyanis nem fogjuk megvásárolni az oltóanyagot ”.

A hónap elején Joao Doria, a legnépesebb brazil állam kormányzója és a Bolsonaro ellenfele megígérte, hogy a Covid-19 oltás kötelező lesz az ott lakók számára. 

Bolsonaro akkor azt mondta, hogy az Egészségügyi Minisztérium az oltást "kötelezővé tétel nélkül" biztosítja, azzal érvelve, hogy a törvény szerint a szövetségi kormány feladata eldönteni, hogy kötelezővé teszi-e az oltást.

Bolsonaro maga is megkapta a Covid-19-et, és még júliusban sikeresen felépült a betegségből. Az elnök nyilvánosan megsértette a koronavírus-ellenes szabályokat, arcmaszk nélkül jelent meg a nyilvánosság előtt, és társadalmi távolságtartás nélkül társalgott támogatóival.

Még nincs értékelve
Hirdetés: