Bírósági ítélettel títják be a miséket Los Angelesben

2020:09:12

LOS ANGELES, 2020. szeptember 11. ( Thomas More Society) - A Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróság 2020. szeptember 10-én ítéletet úgy hírdetett a Grace Community Church és John MacArthur lelkész ellen, hogy nem vette figyelembe az Egyesült Államok és Kalifornia állam egyházainak alkotmányos védelméről szóló törvényt.

A bíróság által kiadott ítélet  tiltja az egyház számára a „beltéri misék lebonyolítását, és az azokon való részvételt”, valamint a szabadtéri miséket is megtiltja, kivéve. A MacArthur és a Grace Community Church ügyvédei a Thomas More Társaság részéről azt mondták, hogy a bíró nem volt hajlandó „bármilyen értelmes módon” mérlegelni a kérdést.

Charles LiMandri, a Thomas More Society különtanácsosa elmondta: „Csalódottak vagyunk az előzetes tilalomról szóló ítélet miatt, mivel a bíróság nem vizsgálta megfelelően a kormányrendeletet.

A bíróság nem vette megfelelően figyelembe azokat az orvosi és tudományos bizonyítékokat sem, amelyek szerint a súlyos COVID-19 tünetekkel küzdő emberek jelenlegi száma már nem indokolja az misék korlátozását

Úgy gondoljuk hogy a bíróság, a hívőket másodrendű állampolgárként kezelik a tüntetők tízezreivel szemben. Kalifornia egyházai minden eddiginél nagyobb mértékben elengedhetetlenek az ítélettel. 

Ezért azt tervezzük, hogy megfellebbezzük azt, hogy végül megerősítsék a hívő emberek,  vallásgyakorláshoz való jogát. ”

Címkék: Katolikus egyház    Forrás www.lifesitenews.com

Nekünk egy kávé ára is nagy segítség.Köszönjük!