Bankfiókjainak 20 százalékát zárja be a Deutsche Bank

Hirdetés:

FRANKFURT (Reuters) - A Deutsche Bank DBKGn.DE ötödik bankfiókot tervezi bezárni németországban költségmegtakarításra és a koronavírus-járvány miatti ügyfélforgalom visszaesés miatt. - mondta az ügyvezető.

A németországi lakossági banki üzletágat felügyelő Philipp Gossow a Reutersnek elmondta, hogy 500  bankfiókra csökkenti a jelenlegi bankfiókok számát.

A visszaesés  2019-ben kezdődött, a Deutsche Bank éveken át tartó veszteségek után átfogóan átalakítja globális működését.

A német bankok hagyományosan nagyszámú fiókot működtetnek, összehasonlítva a holland vagy a brit irodákkal, ahol az ügyfelek inkább a digitális bankolást választják.

A bankok Európa-szerte a koronavírus-válság nyomán újragondolják bankfiók stratégiáikat.

A Deutsche városon belüli riválisa, a Commerzbank nemrégiben úgy döntött, hogy 1000 bankfiókjából 200-at bezár, és további százak bezárását fontolgatja.

Gossow várhatóan kedden egy banki konferencián részletezi a terveket.

"A koronavírus járvány miatt egyre kevesebb ügyfél keresi fel a bankfiókokat .

"Még azok az ügyfelek is, akik korábban  nem ismerték az online banki tevékenységet, inkább otthonról próbálják meg végrehajtani a banki tranzakciókat - mondta.

Bonyolultabb tanácsadási szolgáltatásokat egyre inkább telefonon vagy videocsevegés útján végeznek, mondta, hozzátéve, hogy a bank nem nyilvános összeget fektet be e szolgáltatások kiépítésére.

Hirdetés: