Azeri-örmény háború: Folytatódik a harc, az azeri erők ismét elkezdték lőni Hegyi-Karabah székhelyét

Hirdetés:

Az azeri erők szerda reggel ismét elkezdték lőni Hegyi-Karabah székhelyét, Sztepanakertet és a szakadár örmény terület más településeit – tájékoztatott a Facebook-oldalán Arcrun Hovhanniszján, az örmény védelmi minisztérium szóvivője. Bakuban is folytatódó harcokról tájékoztatott az ottani védelmi tárca.

Az AFP hírügynökség tudósítója arról számolt be, hogy nemcsak reggel, hanem az éjszaka folyamán is több támadás érte Sztepanakertet, rendszeres időközönként, szinte óránként megszólaltak a légvédelmi szirének az örmények lakta, vitatott hovatartozású enklávé központjában. Minden légiriadó után robbanásokat lehetett hallani, de lehetetlen megállapítani, hogy rakétákkal vagy tüzérséggel lőtték-e a várost, illetve a levegőből bombázták-e. A helyi lakosok azt mondták, hogy szerdára virradóra érte a leghevesebb támadás a hét vége óta az 55 ezer lakosú, a tengerszint feletti ezer méteren fekvő hegyvidéki várost.

Az örmény védelmi minisztérium külön közleményt is kiadott a folytatódó harcokról. Az szerepel benne, hogy a hegyi-karabahi hadsereg a reggeli órákban elhárította az azeri haderő támadását az arcvonal déli részén. Az azeri katonák éjszaka megkíséreltek előrenyomulni és megvetni lábukat Dzsebrail közelében, de az örmény hadsereg tüzérségi és rakétacsapásokat mért rájuk.

A reggeli órákra hatvannál több azeri katona holtteste és 22 megsemmisített haditechnikai eszköz maradt a harctéren, és az ellenség három dandárja pánikszerűen visszavonult. Az örmény haderő ezenkívül megsemmisítette az ellenség egyik nagy üzemanyagbázisát.

Az azeri védelmi minisztérium is arról számolt be, hogy egész éjszaka folytatódtak a harcok a Hegyi-Karabah térségében, az azeri csapatok több irányban hajtottak végre hadműveleteket, hogy folytassák „az elmúlt napok hadi sikereit”. A szembenállók tüzérségi támadásokat hajtottak végre egymás ellen, és az azeri tüzérség megsemmisítette az örmény hadsereg egyik hegyivadász alakulatának parancsnoki megfigyelőállását.

„Sok a halott és a sebesült, megsemmisült az ellenség egyik harckocsija és három tüzérségi lövege”

— közöte a bakui tárca.

 

Hirdetés: