Az EU mindenkinek elolvasná a privát üzeneteit, betiltaná az üzenetek titkosítását

utolsoidok képe

Dátum: 2020-11-13
Hirdetés:

2020. november 13. ( LifeSiteNews ) - Az Európai Unió (EU) olyan „hátsó ajtókat” kíván létrehozni, amelyek lehetővé teszik a kormányok és a rendőri szervek számára, hogy hozzáférjenek az emberek olyan privát üzeneteihez, amelyeket olyan népszerű üzenetküldő alkalmazásokban küldtek ki, mint a Facebook Messenger, Signal, WhatsApp és mások. 

„Titkosításról szóló tanácsi állásfoglalás-tervezet” címmel nyilvánosságra hozott  belső dokumentum szerint  az EU tervezete megindítaná az úgynevezett „végponttól végpontig” titkosítás felszámolását az üzenetküldő alkalmazásokban. 

A határozattervezet november 6-i keltezésű, és  az osztrák Österreichischer Rundfunk (ORF) közszolgálati műsorszolgáltató tette közzé és  osztotta meg . 

Ray Walsh, aki a ProPrivacy digitális adatvédelmi szakértőjeként dolgozik, kijelentette, hogy az EU-nak ez a lépése a titkosítás betiltására  „hatalmas fenyegetést jelentene az adatvédelem számára. ”

"Kiábrándító változás az EU megközelítésében, amely korábban az európai polgárok magánéletének védelmét szolgálta" - mondta Walsh. Az informatikai szakértő szerint a titkosítás megszakítása nemcsak „veszélyt jelent a nemzetbiztonságra, hanem azt is, hogy„ a privát kommunikáció joga  gyakorlatilag megszünik ”.

A dokumentumtervezet kimondja, hogy az állásfoglalást november vége felé kell benyújtani be az EU Állandó Képviselőinek Tanácsának, és akár vita nélkül is elfogadhatják, mivel „I-napirendi pontnak” minősül. 

Ahhoz azonban, hogy törvény legyen, az Európai Bizottságnak el kell fogadnia az állásfoglalást, és továbbra is bizonytalan, hogy ezt meg fogják-e tenni.

 

 
Még nincs értékelve
Hirdetés: