Az ausztrál rendőrség az embereket a saját otthonukban letartóztatással fenyegette meg, ha tüntetni akarnának a koronavírus lezárások miatt

Hirdetés:

Miután egy terhes nőt letartóztattak egy Facebook-bejegyzés miatt, az ausztrál rendőrség megvédte az intézkedését, és elmondta, hogy több mint 80 embert látogattak meg az otthonukban, és figyelmeztették őket, hogy le fogják őket tartóztatni, ha részt vesznek a koronavírus miatti lezárás elleni tüntetéseken.

Tegnap gyermekei előtt megbilincselték és letartóztatták a 28 éves Zoe Buhlert Ballarat-házában, mert a Facebookon tüntetést szervezett a koronavírus lezárások miatt.

A hatóságok azt állították, hogy a rendőrség ésszerűen cselekedett, és Buhlert az állam 1958. évi bűncselekményről szóló törvényének 321G bejegyzése szerint.

A viktoriánus ügyvédi kamara elnöke, Wendy Harris QC azonban azt mondta, hogy aggasztja a letartóztatás.

"Ms. Buhler esetében, akit letartóztattak és megbilincseltek otthonában élettársa és gyermekei előtt, az ügyvédi kamara aggódik amiatt, hogy a rendőrség végrehajtási intézkedései ... aránytalannak tűntek az általa jelentett fenyegetéssel szemben" - mondta.

Fotó illusztráció

 

A hatóságok abszurd módon azt viszont megengedték, hogy a BLM mozgalom tüntetést szervezzen, mert azt ígérték a rendőrségnek, hogy legfeljebb 10 fős csoportokat tartanak fenn 100 méterre egymástól, ami nyilvánvalóan nem történt meg.

Luke Cornelius rendőrbiztos azt is elárulta, hogy a tisztek több mint 80 embert látogattak meg Victoria államban, figyelmeztetve őket, hogy le fogják őket tartóztatni, ha részt vesznek a hétvégi lezárás elleni tüntetéseken.

"Ha mégis úgy dönt, és elmegy otthonról tiltakozni, készen állunk arra hogy letartóztassuk" - mondta Cornelius.

Rendőrök százai állnak készen arra, hogy reagáljanak, beleértve az általános és a szakrendőrséget.

 

Hirdetés: