Ausztrália: Négy újszülött csecsemő halt meg, a koronavírus utazással kapcsolatos szigorítások miatt

utolsoidok képe

Dátum: 2020-10-21
Hirdetés:

Négy újszülött csecsemő halt meg az ausztráliai Adelaide-ban, miután koronavírus utazási korlátozásai miatt életmentő szívműtétet nem lehetett elvégezni.

Adelaide az egyetlen szárazföldi ausztrál főváros, amely nem végez gyermeki szívsebészeti beavatkozást, ezért évente körülbelül 100 csecsemőt kell tovább küldeni másik kórházba.

Az ausztrál kormány által bevezetett COVID-19  korlátozások miatt azonban a transzferek Melbourne-be leálltak, és a csecsemőket hosszabb úton lehet csak Sydney-be szállítani.

"John Svigos szülész professzor szerint négy csecsemőt, akik az elmúlt hónapban Adelaide-ban haltak meg, nem tudták időben átszállítani, és így " nem kaphatták meg  időben megfelelő kezelést" - írja a 9 News.

Számos egészségügyi szakértő figyelmeztetett arra, hogy a koronavírus bezárásának és korlátozásoknak köszönhetően pusztító hatással vannak az egészségre, és a súlyos betegségek kezeletlenül maradnak.

A múlt hónapban Gerd Muller, a német gazdasági  miniszter arra figyelmeztetett, hogy az egész világon lezárási intézkedések több embert ölnek meg, mint maga a koronavírus.

 

Még nincs értékelve
Hirdetés: