Amerikai elnök tanácsadója szerint „rá kell kényszeríteni az embereket a koronavírus elleni oltásra elfogadására”

utolsoidok képe

Dátum: 2020-11-16
Hirdetés:
A fertőző betegségek szakértője, Dr. Anthony Fauci a CNN-nek elmondta, hogy az amerikai kormánynak „rá kell kényszeríteni az embereket az oltásra elfogadására” a Covid-19 ellen, valamint arra figyelmeztetett, hogy a normalitás élet csak jövő nyáron fog visszatérni, és a maszkokat továbbra is viselni kell az embereknek.

A CNN vasárnapi Jake Tapperjének nyilatkozva Fauci beharangozta a közelmúltbeli bejelentést, miszerint a Pfizer amerikai gyógyszergyártó kísérleti oltása több mint 90 százalékban hatékony a Covid-19 

"Ez nagyszerű, de rá kell kényszeríteni az embereket az oltásra elfogadására" - mondta. Ha az amerikaiak be lesznek oltva, akkor azt jósolta, hogy „az év második és harmadik negyedévébe viszonylag normális helyzetbe hozhatjuk a dolgokat".

Tapper arra a kérdésre, hogy „a karácsony megünnepelhető lesz-e”, Fauci elgondolkodott a kérdésen, és újra arról beszélt, hogy „be kell oltani az ország nagy részét”.

A Pew Research szeptemberi közvélemény- kutatásából kiderült, hogy minden ötödik amerikai felnőtt "mindenképpen" beoltatná magát, ha felajánlják nekik. 49 százalék visszautasítaná az oltást, 24 százalék  „bizonytalan hogy beoltatné-e magát” . A megkérdezett emberek majdnem fele 76 százaléka azt mondta, hogy aggódik a lehetséges mellékhatások miatt.

 

Még nincs értékelve
Hirdetés: