Amerikában pénzbírsággal,kirúgással fenyítené a koronavírus elleni oltást visszautasító embereket az orvosi szaklap

Hirdetés:
Mivel az Egyesült Államok lakosságának fele  nem hajlandó alávetni magát a kísérleti Covid-19 oltásnak, egy új tudományos cikk rávilágított arra, hogy az állami egészségügyi hatóságok miként kényszeríthetik az embereket az oltás elfogadására.

A New England Journal of Medicine csütörtökön megjelent tanulmány felvázolja az új koronavírus elleni piacra dobott vakcina biztonságosságával kapcsolatos széles körű félelmek megkerülésének stratégiáit, amely az egészségügyi hatóságok számára iránymutatást biztosít arra hogyan kényszerítsék az embereket az oltás elfogadására.

Az szerzők elismerik, hogy először önkéntes alapon kell kipróbálni, ahelyett, hogy mindenkinek kötelezővé kellene tenni az oltást. 

Ha azonban az emberek  megtagadják az oltás elfogadását  büntetéseknek szigorúnak kell lenniük.

A cikk szerint „ hat érdemi kritériumnak ” teljesülnie kell, mielőtt az állam Covid-19 oltást vezet be. 

Először a lakosság egyes csoportjainak kell zöld utat adni, és „ csak az ajánlott csoportokat kell beoltani”.

A „ magas kockázatú ” csoportokat prioritásként kell kezelni a listán.

„ [Idősek, magas kockázatú helyeken dolgozókat vagy magas kockázatú betegekkel dolgozó személyeket… bizonyos alapbetegségben szenvedőket ”, valamint „ nagy sűrűségű környezetben, például börtönökben és kollégiumokban ” élő embereket , valamint az aktív szolgálatot teljesítő katonai szolgálat tagjait - javasolja a lap.

 

Az oltást nem elfogadó embereket  „ munkahelyükből való elbocsájtással vagy otthon maradásával ” kell fenyegetni, 

bár a pénzbírságok vagy büntetőjogi vádak nem kedveltek, mert ezek „ hátrányos helyzetbe hozzák a szegényeket ”, és megkockáztatják, hogy a mandátum maga is megtámadható legyen a bíróságon. 

Ami még rosszabb, hogy „ bizalmatlanságot okozhatnak ” - teszi hozzá.

 

A nem kockázatos csoportok esetében a szezők azt javasolják a hatóságoknak, hogy „ ösztönözzék az önkéntes oltást ... olyan eszközökkel, mint a közoktatási kampányok és az ingyenes oltás ”.

Az egészségügyi tisztviselők  azt akarják, hogy " influencerek " is győzék meg az embereket, hogy fogadják el a történelem leggyorsabb oltóanyagát.

(Egy normál oltóanyag  kifejlesztésének és jóváhagyásának szokásos ütemterve, oltás utáni monitorozással kiegészítve mellékhatások esetén 10 év vagy annál is több időt szokott igénybe venni)

 

A hónap elején végzett közvélemény-kutatás szerint az ország kevesebb, mint a fele fogadná el az oltást, még akkor is, ha 100 dollárt fizetnének nekik.

 

Hirdetés: