Amerika szankciók: Szíria orosz segítséget kért, mert a gazdasága a teljes pénzügyi összeomlás szélére került

utolsoidok képe 2020-09-07
Hirdetés:

MOSZKVA (Reuters) - Orosz magas rangú tisztviselők hétfőn Damaszkuszban tárgyaltak Bashar al Assad elnökkel, mert a gazdaság az összeolmlás szélére került ez pedig aláássa azt a katonai sikert, amelyet Moszkva segítségével elért az  évtizedes konfliktusban

Jurij Boriszov orosz miniszterelnök-helyettes és Szergej Lavrov külügyminiszter megérkeztek, miután Moszkva közölte, hogy támogatni fogja Damaszkuszt a szigorúbb amerikai szankciókkal szemben, amelyek büntetik a szír kormányt.

 

Szíria és Oroszország tisztviselői, kijelentették, hogy a két fél a kereskedelmi kapcsolatok erősítését tervezi, és felülvizsgálja az energia-, a bányászati ​​és az energiaprojekteket.

"Oroszország most segíteni fog a Szír kormánynak mert  a legsúlyosabb kihívásokkal néz szembe, Moszkva jobb helyzetben van, mint máskor, ezért továbbra is támogatni fogja Aszad kormányát" - mondta el az egyik nyugati diplomata.

 

Noha Aszad most visszanyerte az elveszített terület nagy részét, a gazdaság viszont szétesett, sok szegény van az országban valamint a pénz is elvesztette értékének 80% -át.

 

Oroszország bírálta az új amerikai szankciókat. Washington szerint a szankciók célja a kormány bevételeinek csökkentése, és hogy az Aszad kormány térjen vissza  az ENSZ által vezetett tárgyalásokhoz a konfliktus befejezése érdekében.

Szíria arra kéri Oroszországot, hogy segítsen gazdaságának fellendítésében. Szíria fő regionális szövetségese, Irán maga is hasonló pénzügyi gondokkal küzd, szintén az Egyesült Államok szankcióinak köszönhetően.

 

Még nincs értékelve
Hirdetés: