Amerika szankciók: Szíria orosz segítséget kért, mert a gazdasága a teljes pénzügyi összeomlás szélére került

2020:09:07

MOSZKVA (Reuters) - Orosz magas rangú tisztviselők hétfőn Damaszkuszban tárgyaltak Bashar al Assad elnökkel, mert a gazdaság az összeolmlás szélére került ez pedig aláássa azt a katonai sikert, amelyet Moszkva segítségével elért az  évtizedes konfliktusban

Jurij Boriszov orosz miniszterelnök-helyettes és Szergej Lavrov külügyminiszter megérkeztek, miután Moszkva közölte, hogy támogatni fogja Damaszkuszt a szigorúbb amerikai szankciókkal szemben, amelyek büntetik a szír kormányt.

 

Szíria és Oroszország tisztviselői, kijelentették, hogy a két fél a kereskedelmi kapcsolatok erősítését tervezi, és felülvizsgálja az energia-, a bányászati ​​és az energiaprojekteket.

"Oroszország most segíteni fog a Szír kormánynak mert  a legsúlyosabb kihívásokkal néz szembe, Moszkva jobb helyzetben van, mint máskor, ezért továbbra is támogatni fogja Aszad kormányát" - mondta el az egyik nyugati diplomata.

 

Noha Aszad most visszanyerte az elveszített terület nagy részét, a gazdaság viszont szétesett, sok szegény van az országban valamint a pénz is elvesztette értékének 80% -át.

 

Oroszország bírálta az új amerikai szankciókat. Washington szerint a szankciók célja a kormány bevételeinek csökkentése, és hogy az Aszad kormány térjen vissza  az ENSZ által vezetett tárgyalásokhoz a konfliktus befejezése érdekében.

Szíria arra kéri Oroszországot, hogy segítsen gazdaságának fellendítésében. Szíria fő regionális szövetségese, Irán maga is hasonló pénzügyi gondokkal küzd, szintén az Egyesült Államok szankcióinak köszönhetően.

 

Címkék: hirek, gazdasági összeomlás, Szíria, Oroszország, szankció    Forrás www.reuters.com

Nekünk egy kávé ára is nagy segítség.Köszönjük!