6500 tudós állítja, a koronavírus miatti lezárásoknak, az egészségre gyakorolt káros testi és lelki ​​hatásai vannak

Hirdetés:

Az Egyesült Királyság Egészségügyi Világszervezet (WHO) megbízottja felszólította a kormányokat, hogy szerte a világon szüntessék meg a lezárásokat  az általuk kiváltott társadalmi-gazdasági visszaesések miatt.

A lezárások "a vírus elleni védekezés elsődleges eszközeként" problémát okoztak. Azt mondta, hogy a lezárásokat csak arra szabad felhasználni, hogy „legyen idő az átszervezésre, és az erőforrások újrabesorolására” valamint „az egészségügyi dolgozók védelmére”.

A tudós szerint ha a lezárások folytatódnak a jelenlegi pályán, akkor 2021-re a világ szegényeinek száma és a gyermekek alultápláltságának szintje „megduplázódik”. A lezárások miatt a „szegény emberek nagyon sokan még szegényebbek lesznek”.

„Szeretném még egyszer elmondani: Mi az Egészségügyi Világszervezetben nem támogatjuk a lezárásokat, mint a vírus elleni védekezés elsődleges eszközeit ... Nézze meg, mi történik a szegénység szintjével - úgy tűnik, jövőre valószínűleg megduplázódhat a világ szegényeinek száma. 

Könnyen megduplázhatjuk a gyermekek alultápláltságát, mert a gyerekek nem étkezhetnek az iskolában, és szüleik, szegény családokban, nem tudják ezt megengedni maguknak ”- tette hozzá.

Dr. Nabarro észrevételei  az Oxfordi Egyetem Dr. Sunetra Gupta által írt és több mint 6500 tudós által aláírt levélben,  arra figyelmeztetnek, hogy a bezárások és a szigorú társadalmi távolságtartó intézkedések „ az egészségre gyakorolt káros testi és lelki ​​hatással vannak”.

A tudósok azt állítják, hogy a lakosság nagy részét nem fenyegeti a halál, ha elkapja a Covid-19-et, és ezért a többségnek normális életvitelt kell folytatni, miközben a veszélyeztetett emberek külön védelmet kell, hogy kapjanak.

"Azoknak, akik nem veszélyeztetettek, azonnal meg kell engedni, hogy a szokásos módon folytassák az életüket" - állítják a tudósok ... ezeknek a [lezárási] intézkedéseknek a fenntartása addig, amíg az oltóanyag rendelkezésre nem áll, helyrehozhatatlan kárt okoz, és a hátrányos helyzetűeket aránytalanul károsítják "- áll a levélben.

 

Hirdetés: