48-ra nőtt azoknak a dél-koreaiaknak a száma, akik meghaltak az influenza elleni oltások beadása után

utolsoidok képe

Dátum: 2020-10-24
Hirdetés:

SEOUL (Reuters) - 48-ra nőtt azoknak a dél-koreaiaknak a száma, akik meghaltak az influenza elleni oltások beadása után - közölte a Koreai Betegség-ellenőrzési és Megelőzési Ügynökség (KDCA) szombaton, hozzátéve, hogy az oltások továbbra is csökkentik az egyidejű járványok esélyét .

Az egészségügyi hatóságok szerint nem találtak közvetlen kapcsolatot a halálesetek és az oltások között. Az állami vakcinázási program folytatását tervezik, hogy megpróbálják elkerülni,  télen mind az influenzával, mind a koronavírussal szemben megbetegedést.

"Az eddigi halálesetek áttekintése után nincs itt az ideje az influenza elleni oltási program felfüggesztésének, mivel az oltás ebben az évben nagyon fontos, figyelembe véve ... a COVID-19 járványokat" - mondta Jeong Eun-kyung, a KDCA igazgatója egy tájékoztatón.

Jeong szerint a felülvizsgálat nem mutatott közvetlen kapcsolatot az influenza elleni oltások és a vizsgált 26 haláleset között.

A rendőrség és az Országos Igazságügyi Szolgálat által mintegy 20 boncolási eredménye azt mutatta, hogy 13 ember halt meg szív- és érrendszeri, agyi érrendszeri és egyéb rendellenességekben, amelyeket nem az oltás okozott.

A beoltottak körében a halálos áldozatok száma 12 esettel emelkedett egy nappal korábbihoz képest, szombaton 48-an haltak meg.

A növekvő halálozások miatt néhány orvos és politikus felszólította a kormányt az oltási kampány leállítására. Az országban 54 millió embert akarnak beoltani.

Miközben az embereket influenza elleni oltásokra bátorította, Jeong óvintézkedéseket kért az emberektől, amelyeket meg kell tenni az oltás beadása előtt, például elegendő vizet kell inni, és tájékoztattni kell az egészségügyi dolgozókat az esetleges egyéb betegségeikről is. Azt is tanácsolta az embereknek, hogy várjanak 15-30 percet, mielőtt elhagyják a klinikát, ahol megkapták az oltást

"Aggodalmak vannak azzal kapcsolatban, hogy az oltás alacsony hőmérsékleten befolyásolhatja a szív- és érrendszeri betegségeket vagy az agyi érrendszeri betegségeket" - mondta.

A KDCA szerint 9,4 millió embert oltottak be péntekig a szeptemberben kezdődött programban, 1154 mellékhatással.

Dél-Korea 77 új koronavírus-esetről számolt be péntek éjfélig, ezáltal a teljes fertőzés 25 775-re emelkedett, 457-en elhunytak.

Még nincs értékelve
Hirdetés: