2.1 milió dollára pereli a katolikus pap az érsekséget a valótlan vádak miatt

Hirdetés:

CNA Staff, 2020. szeptember 9., 06:11, MT ( CNA ). - Omahában egy pap, akit 2018-ban eltávolítottak a szolgálatból a jó hírnév megsértése miatt, bepereli az Omaha Főegyházmegyét, mondván, hogy igazságtalanul bántak vele, és megtagadták tőle a megfelelő eljárást. .

A múlt hónapban Fr. Andrew Syring 2,1 millió dolláros pert indított az érsekség ellen. Elmondása szerint az érsekség megsértette a jó hírnevét, azzal hogy felvették a  szexuális zaklatással vádlott papok listájára.

A Syring 2011 óta az Omaha Főegyházmegye papja volt. A per szerint 2013-ban emeltek vádat   Syring ellen, de a helyi rendőrség, a megyei seriff és az érsekség által felbérelt nyugdíjas FBI-ügynök mind alaposan kivizsgálta az ügyet, és nem talált jogsértést. 

A per szerint a pap ezután két intézménytől kapott pszichiátriai értékeléseket, amelyek igazolták hogy semmilyen hajlama nincs a szexuális zaklatás elkövetéséhez.

Ezen értékelések alapján az érsek és az érsekségi felülvizsgálati testület jóváhagyta a Syringot, hogy visszatérjen a szolgálathoz - áll a perben. Az elkövetkező négy évben állami szolgálatban állt, míg 2018-ban ismét hirtelen elmozdították.

.A pap most azt mondja, hogy igazságtalanul bántak vele, mert az érsekség tudta, hogy tisztázták a vádak alól, és soha nem indítottak ellene eljárást és nem ítélték el.

Az érsekség a WOWT helyi sajtóorgánumnak adott nyilatkozatában kijelentette, hogy nem tud nyilatkozni, mert az ügy belső egyházi fegyelemmel foglalkozó személyzeti kérdés a per tárgya.

Hirdetés: