Görögországban akkora viharok vannak, hogy egész települések kerülnek víz alá

Pusztító vihar ért partot a Peloponnészoszi-félsziget nyugati partvonalán, és halad a kontinens belseje felé. Zákinthosz, Kefalónia, Lefkáda és Ithaka szigeteken át érkezett orkán erejű széllel és heves esővel, amitől egész települések kerülnek víz alá. Eddig egy halálesetről és két eltűntről érkezett jelentés.

2020:09:19

Hatalmas viharok közelítenek Amerika felé, három államban rendkívüli állapotot hirdettek

Donald Trump amerikai elnök rendkívüli állapotot hirdetett Alabama államban a közeledő Sally hurrikán miatt, és rendkívüli állapotot rendelt el Louisiana és Mississippi egyes megyéiben is ,

2020:09:15

6.8-es erősségű földrengés volt Chile partjainál

(Reuters) - 6,8-es erősségű földrengés volt kedden Észak-Chile partjainak közelében - közölte a GFZ Német Földtudományi Kutatóközpontja, a helyi média komoly károkról és kisebb földcsuszamlásokról számolt be az epicentrum közelében.

2020:09:01

Brutális szupertájfun közelít Kína partjaihoz

Megközelítette Kína keleti partjait kedden a szupertájfunná nyilvánított Majszak tájfun – derül ki kínai sajtóbeszámolókból.

2020:09:01

Hatalmas viharok tombolnak Ázsia több országában

Özönvízszerű esőzések, áradások és földcsuszamlások pusztítanak több ázsiai országban is. Afganisztánban már több mint 150 halottja van a természeti csapásnak, Pakisztánban pedig víz alá került Karacsi városa. Indiában eközben a monszun szedi áldozatait, Kína keleti részén pedig már az idei nyolcadik tájfun tombol.
2020:08:29

Szélsőséges időjárás pusztít a világ különböző pontjain

Szélsőséges időjárás figyelhető meg a világ több pontján. Ritka jelenség, hogy a karibi térségen egyszerre két trópusi vihar is áthalad. Brazíliában és Ausztráliában pedig közel egy méternyi hó esett. A hatalmas csapadékmennyiség azért is szokatlan, mert nemsokára beköszönt az előbb említett országokba a tavasz.
2020:08:24

Novemberben egy aszteroida találhatja el a Földet

A NASA tudósainak számításai szerint, 1/240, vagyis 0,41 százalék esély van rá, hogy november másodikán eltalálja a Földet a 2018VP1 nevű aszteroida.

2020:08:23

Soha nem látott mennyiségű hurrikán söpör végig idén a világban

Az elmúlt hónapokban, és az elkövetkezőkben is rekordokat döntöget a Föld különböző részein végigsöprő hurrikánok száma.

2020:08:21