Méreggel teli csomagot küldtek Kanadából Trumpnak

Méreggel teli csomag érkezett szombaton a Fehér Háznak címezve. A küldeményt Donald Trump amerikai elnöknek szánták, de már az elején gyanúsnak tűnt, és elkülönítették. A vizsgálatok kimutatták, hogy a csomag ricint tartalmazott. A Reuters hírügynökség megerősítette, hogy az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálatot indított az ügyben.

2020:09:20

Trump visszaállított minden ENSZ-szankciót Iránnal szemben

Az amerikai kormány bejelentette szombaton, hogy visszaállított minden ENSZ-szankciót Iránnal szemben. A világ legtöbb országa elutasítja az egyoldalú lépést, illegálisnak tartja, és ebből az éles szembenállásból valószínűleg heves vita lesz a világszervezetben annak idei közgyűlési ülése előtt.

2020:09:20

Amerikai és orosz katonák csaptak össze Szíriában, Amerika válaszul rakétavédelmi rendszert telepít

Az Egyesült Államok páncélozott harci járműveket, radarokat és katonákat vezényelt Szíria északkeleti részébe, és intenzívebbé teszi a harci repülőgépek járőrözését - jelentette be pénteken kiadott közleményében az amerikai erők Középső Parancsnoksága (Centcom) az MTI szerint.

2020:09:19

Kína: Amerika a tűzzel játszik, amiért Tajvanra küldte politikusát

Peking hadgyakorlatokat indított a Tajvani-szoros közelében. A gyakorlatok egybeesnek Tajpejben egy magas szintű csúcstalálkozóval, ahol egy magas rangú amerikai tisztviselő vesz részt,  Kína a látogatást provokációnak értékeli.
2020:09:18

Az orosz hadgyakorlattal egy időben, Ukrajna és Amerika is hadgyakorlatba kezd

Kyiv (Reuters) - Ukrajna és az Egyesült Államok közös hadgyakorlatokat indított csütörtökön, két nappal azután, hogy Oroszország közös katonai gyakorlatokat kezdett a szomszédos Fehéroroszországban lévő erőkkel.

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége szerint az amerikai hadsereg által vezetett Rapid Trident gyakorlaton, amelyek a nyugat-ukrajnai Yavoriv közelében zajlanak, 10 ország mintegy 4000 katonája vesz részt.

2020:09:17

Oroszország szerint az USA forradalmat akar kirobbantani Fehéroroszországban

Moszkva (Reuters) - Oroszország szerdán azzal vádolta Washingtonot, hogy megpróbál forradalmat kirobbantani Fehéroroszországban.

Az augusztus 9-i választások óta tömeges tüntetések vannak, választási eredmények meghamisítása miatt.

2020:09:16

Hatalmas viharok közelítenek Amerika felé, három államban rendkívüli állapotot hirdettek

Donald Trump amerikai elnök rendkívüli állapotot hirdetett Alabama államban a közeledő Sally hurrikán miatt, és rendkívüli állapotot rendelt el Louisiana és Mississippi egyes megyéiben is ,

2020:09:15

Nyolc vadászgépet küdtek az oroszok az amerikai bombázók elleni a Fekete-tenger felett

Az orosz védelmi minisztérium pénteken közölte, hogy nyolc vadászgép  szállt fel, miután az amerikai légierő B-52 Stratofortress bombázóit észlelte a Fekete-tenger felett.

2020:09:05

Kína pénzügyi atombombát dobna Amerikán keresztül a világ pénzügyi rendszerére

SHANGHAI (Reuters) - Kína fokozatosan csökkentheti az amerikai államkincstár kötvényeinek állományát, tekintettel a Peking és Washington közötti növekvő feszültségre - idézte szakértőt  Global Times.

2020:09:04

Richmondban több százan tüntettek, mert kötelezővé akarják tenni a koronavírus oltás elfogadását

RICHMOND, Virginia, 2020. szeptember 2. ( LifeSiteNews ) - A szabadság szerelmeseinek százai gyűltek össze ma Virginia fővárosában, Richmondban, hogy tiltakozzanak a kormány által a koronavírus-válság nyomán kitűzött kötelezettségek ellen, különös tekintettel a koronavírus elleni oltásra.

 

2020:09:03