Fehérororszországi tüntetések: hackerek 1000 rendőtiszt adatait szivárogtatták ki bosszúból

(Reuters) - Emberek tízezrei tüntettek vasárnap is Minszkben Alekszandr Lukasenko elnök elleni tüntetések hatodik hétvégéjén.

A kelet-európai országban a múlt hónapban tartottak elnökválasztás  amelyen Lukasenko elsöprő győzelmet aratott, de az ellenzék nem fogadja el a választás eredményét, mert állításuk szerint a választást elcsalta a kormány..

2020:09:20

Folytatódnak a Fehéroroszországi tüntetések, ma is több száz embert vettek őrizetbe

(Reuters) - A belorusz rendőrség több száz tüntetőt vett őrizetbe szombaton Minszk központjában Lukasenko elleni tüntetésen. A mai tüntetésen hozzávetőlegesen  2000 ember részvételével zajlott le ,  a tüntetők továbbra is követelik Alekszandr Lukasenko elnök távozását.

2020:09:19

Ma is több tízezren tüntettek Minszkben, 250 embert őrizetbe vettek

A nap elején Olga Chemodanova, a belorusz belügyminisztérium szóvivője kijelentette, hogy a biztonsági erők Minszkben nagyjából 250 embert vettek őrizetbe nagyszabású ellenzéki tüntetések közepette.

2020:09:13

Tovább folytatódnak a tüntetések Németországban a koronavírus elleni korlátozó intézkedések miatt

Angela Merkel német kancellár márciusban korlátozó intézkedések sorozatát jelentette be a koronavírus-járvány terjedése elleni küzdelem érdekében, bár az intézkedéseket azóta országosan fokozatosan enyhítik.

Szeptember 12-én, szombaton  Münchenben  az emberek továbbra is tiltakozzanak a koronavírus korlátozások ellen.

2020:09:12

Az ausztrál rendőrség az embereket a saját otthonukban letartóztatással fenyegette meg, ha tüntetni akarnának a koronavírus lezárások miatt

Miután egy terhes nőt letartóztattak egy Facebook-bejegyzés miatt, az ausztrál rendőrség megvédte az intézkedését, és elmondta, hogy több mint 80 embert látogattak meg az otthonukban, és figyelmeztették őket, hogy le fogják őket tartóztatni, ha részt vesznek a koronavírus miatti lezárás elleni tüntetéseken.

2020:09:03

Több mint 38 ezren tüntettek a koronavírus intézkedések ellen Németországban

Összesen mintegy háromszáz embert vett őrizetbe a német rendőrség szombaton Berlinben azokon a tüntetéseken, amelyeken a koronavírus miatt bevezetett korlátozó intézkedések ellen tiltakoztak.

2020:08:29