Amerikai és orosz katonák csaptak össze Szíriában, Amerika válaszul rakétavédelmi rendszert telepít

Az Egyesült Államok páncélozott harci járműveket, radarokat és katonákat vezényelt Szíria északkeleti részébe, és intenzívebbé teszi a harci repülőgépek járőrözését - jelentette be pénteken kiadott közleményében az amerikai erők Középső Parancsnoksága (Centcom) az MTI szerint.

2020:09:19

Trump azt állítja, hogy likvidáltatni akarta a Szíriai elnököt, de megállították

Donald Trump amerikai elnök azt állította, hogy 2017-ben Bashar Assad szíriai elnököt szerette volna „likvidáltatni”, de James Mattis akkori védelmi miniszter nem engedte meg.
2020:09:15

Amerika szankciók: Szíria orosz segítséget kért, mert a gazdasága a teljes pénzügyi összeomlás szélére került

MOSZKVA (Reuters) - Orosz magas rangú tisztviselők hétfőn Damaszkuszban tárgyaltak Bashar al Assad elnökkel, mert a gazdaság az összeolmlás szélére került ez pedig aláássa azt a katonai sikert, amelyet Moszkva segítségével elért az  évtizedes konfliktusban

2020:09:07

Izrael folytatta rakétatámadásait szíriai célpontok ellen

Rakétatámadást hajtott végre Izrael egy szíriai légitámaszpont ellen szerdán éjjel – adta hírül a SANA szíriai hírügynökség.

2020:09:03

Izrael rakétákkal lőtte a szíriai kormányerőket

Izrael légicsapást mért a szíriai kormányerők több állására hétfőn éjszaka Damaszkusz közelében, az akcióban két katona életét vesztette, hét megsebesült – adta hírül a SANA szíriai állami hírügynökség védelmi minisztériumi forrásokra hivatkozva.

2020:09:01

Akkora robbanás volt Sziriában, hogy három erőmű is leállt

Szíria egész területén megszűnt az áramszolgáltatás egy időre egy gázvezetéken történt robbanás miatt — jelentették az  illetékes minisztériumok közlése alapján. 

Az Ihbarija televíziós csatorna bemutatta a robbanást követő hatalmas tüzet, amely hivatalos közlések szerint Ad Dumeir és Adra szíriai városok között történt a fővárostól, Damaszkusztól északnyugatra.

2020:08:24