Provokáció: Kínai hadihajók léptek Japán felségvizekre a Kelet-kínai-tengeren

TOKYO (Reuters) - A japán parti őrség vasárnap közölte, hogy két kínai hadihajó belépett Japán felségvizeire a Kelet-kínai-tenger vitatott szigeteihez közeli területen.

A vitatott terület a japán Senkaku és a kínai Diaoyu nevű szigeteket tartalmazza.

2020:10:11

Lövések dördültek a kínai-indiai határnál, a két fél egymást vádolja

Kína azzal vádolta az indiai csapatokat, hogy megsértették a kelet-ladakhi határ tényleges határát, és figyelmeztető lövéseket adtak le, a tűzszüneti megállapodás ellenére. India szerint viszont a kínai járőr lőtt..
2020:09:08

Nyolc vadászgépet küdtek az oroszok az amerikai bombázók elleni a Fekete-tenger felett

Az orosz védelmi minisztérium pénteken közölte, hogy nyolc vadászgép  szállt fel, miután az amerikai légierő B-52 Stratofortress bombázóit észlelte a Fekete-tenger felett.

2020:09:05

Orosz vadászgép repült be Dánia légterébe, a dánok szerint provokáció történt

A dán védelmi miniszter "elfogadhatatlannak" minősítette kedden, hogy az orosz légierő egyik katonai repülőgépe megsértette az ország légterét egy nemrég tartott NATO-hadgyakorlat alatt, és közölték, hogy az ügyet felvetik az orosz hatóságoknál, hogy ne ismétlődhessen meg.

2020:09:01

Kína újabb provokációt hajtott végre India ellen

Kína és India között egyeztetés zajlik a közös határvonalon ismét kialakult feszült helyzet miatt - közölte a kínai külügyminisztérium hétfőn, miután az indiai hadsereg szerint kínai katonák provokatív akciót hajtottak végre a demarkációs övezetben.

    

2020:08:31