A kijevi hatóságok lezárták a Krím-félszigetre irányuló vízellátást, kemény orosz válasz várható

Katasztrofális vízhiány alakult ki a Krímben, amelyet Oroszország 2014-ben csatolt el egy népszavazás után Ukrajnától. A kijevi hatóságok elzárták a félsziget vízellátásának nagyját biztosító vezetéket.

2020:09:19

Amerikai és orosz katonák csaptak össze Szíriában, Amerika válaszul rakétavédelmi rendszert telepít

Az Egyesült Államok páncélozott harci járműveket, radarokat és katonákat vezényelt Szíria északkeleti részébe, és intenzívebbé teszi a harci repülőgépek járőrözését - jelentette be pénteken kiadott közleményében az amerikai erők Középső Parancsnoksága (Centcom) az MTI szerint.

2020:09:19

Fehéroroszország zárja a határokat, háborúval fenyegetőzik, és felfegyverzi a hadsereget

Fehéroroszország lezárja Litvániával és Lengyelországgal közös határát és megerősíti az ukrajnai határszakasz védelmét - jelentette be csütörtök este Aljakszandr Lukasenka Minszkben.

2020:09:17

Oroszország szerint az USA forradalmat akar kirobbantani Fehéroroszországban

Moszkva (Reuters) - Oroszország szerdán azzal vádolta Washingtonot, hogy megpróbál forradalmat kirobbantani Fehéroroszországban.

Az augusztus 9-i választások óta tömeges tüntetések vannak, választási eredmények meghamisítása miatt.

2020:09:16

Washington nem fogja megengedni, hogy Irán orosz vagy kínai fegyverekhez jusson

Az Egyesült Államok nem fogja engedni, hogy Irán orosz vagy kínai fegyverekhez jusson, miután október 18-án lejár a Teheránnal szembeni nemzetközi fegyverembargó – hangoztatta Mike Pompeo amerikai külügyminiszter kedden a France Inter francia rádióban.

2020:09:15

Amerika szankciók: Szíria orosz segítséget kért, mert a gazdasága a teljes pénzügyi összeomlás szélére került

MOSZKVA (Reuters) - Orosz magas rangú tisztviselők hétfőn Damaszkuszban tárgyaltak Bashar al Assad elnökkel, mert a gazdaság az összeolmlás szélére került ez pedig aláássa azt a katonai sikert, amelyet Moszkva segítségével elért az  évtizedes konfliktusban

2020:09:07

Kiújulni látszanak a harcok Ukrajnában

Kyiv (Reuters) - Oroszország-párti szeparatisták Kelet-Ukrajnában vasárnap megsértették a kormányerőkkel együtt kötött  tűzszünetet, és meggyilkoltak egy katonát  egy másikat pedig megsebesítettek- közölte az ukrán hadsereg.

2020:09:06

Nyolc vadászgépet küdtek az oroszok az amerikai bombázók elleni a Fekete-tenger felett

Az orosz védelmi minisztérium pénteken közölte, hogy nyolc vadászgép  szállt fel, miután az amerikai légierő B-52 Stratofortress bombázóit észlelte a Fekete-tenger felett.

2020:09:05

Orosz vadászgép repült be Dánia légterébe, a dánok szerint provokáció történt

A dán védelmi miniszter "elfogadhatatlannak" minősítette kedden, hogy az orosz légierő egyik katonai repülőgépe megsértette az ország légterét egy nemrég tartott NATO-hadgyakorlat alatt, és közölték, hogy az ügyet felvetik az orosz hatóságoknál, hogy ne ismétlődhessen meg.

2020:09:01

A NATO-főtitkár is felszólította Putyint, ne avatkozzon be Fehéroroszországban

Azt követően, hogy Oroszország tartalékot hozott létre rendvédelmi erőiből, hogy „szükség esetén” segítséget nyújtson Fehéroroszországnak, Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára felszólította Oroszországot, hogy ne avatkozzon be Fehéroroszország belügyeibe.

2020:08:27