Folytatódnak a Fehéroroszországi tüntetések, ma is több száz embert vettek őrizetbe

(Reuters) - A belorusz rendőrség több száz tüntetőt vett őrizetbe szombaton Minszk központjában Lukasenko elleni tüntetésen. A mai tüntetésen hozzávetőlegesen  2000 ember részvételével zajlott le ,  a tüntetők továbbra is követelik Alekszandr Lukasenko elnök távozását.

2020:09:19

Ma is több tízezren tüntettek Minszkben, 250 embert őrizetbe vettek

A nap elején Olga Chemodanova, a belorusz belügyminisztérium szóvivője kijelentette, hogy a biztonsági erők Minszkben nagyjából 250 embert vettek őrizetbe nagyszabású ellenzéki tüntetések közepette.

2020:09:13

Agresszióval vádolja a NATO-t a fehérorosz elnök

Agresszióval vádolta a NATO-t Alekszandar Lukasenka. Az autokrata belarusz vezető egy tejipari vállalat dolgozói előtt mondott beszédet, mely szerint az országra külső ellenség leselkedik, ezért meg kell védeni az országot. Az Észak-atlanti katonai szövetség már korábban elutasította ezeket az állításokat.

2020:08:30

Tankokat vezényelt az ország nyugati felébe a fehérorosz elnök

A fehéroroszoknak külső beavatkozás nélkül kell megoldaniuk az elnökválasztás után  országukban kialakul helyzetet - ebben egyeztek meg keddi telefonbeszélgetésükben Andrzej Duda lengyel elnök és Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára a lengyel államfői hivatal honlapján olvasható közlemény szerint.

    

2020:08:18