WHO: a koronavírus NEM veszélyesebb mint a szezonális influenza, az elhalálozások tekintetében

A WHO sürgősségi ügyekért felelős ügyvezető igazgatója szerint a világ népességének mintegy 10 százaléka lehet fertőzött a koronavírussal. Mivel csak 1 061 539 haláleset tulajdonítható a koronavírusnak, ez azt jelenti, hogy a fertőzések halálozási aránya nagyjából 0,14%, ami megfelel a szezonális influenzának.

 

2020:10:17

Koronavírus: Olaszországban két személy közötti utcai beszélgetés is tiltott, még szájmaszkban is

Olaszországban napról-napra jelentősen emelkedik a regisztrált fertőzöttek száma, amely csütörtökre rekordot döntött. Több városban vörös zónássá minősítettek egyes területeket.Az olasz kormány ezért tovább szigorította a koronavírus elleni intézkedéseket.

2020:10:16

Joe Biden ha nyer kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást az USA-ban

Joe Biden, a demokrata elnökjelölt azt mondta, hogy a koronavírus "természetétől függően" kötelezővé tenné a Covid-19 védőoltást, de aztán elismerte, hogy egy ilyen megbízást valószínűleg nem lehet teljes mértékben érvényesíteni.

Csütörtök este az ABC News által rendezett  rendezvényén Biden elmondta, hogy a Covid-19 vakcinát kötelezővé teszik-e minden amerikai számára , az oltás "állapotától" és "természetétől" függ.

2020:10:16

Újabb koronavírus elleni vakcina tesztelését függesztették fel

Újabb amerikai gyógyszergyártó, az Eli Lilly függesztette fel kedden a koronavírus okozta Covid-19 kísérleti kezelésének klinikai tesztelését.

2020:10:14

Bill Gates úgy gondolja, még évekig eltarthatnak a koronavírus korlátozások

Bill Gates technológiai iparmágnás szerint az élet csak akkor térhet vissza a normális kerékvágásba, ha a Covid-19 vakcinák második generációja széles körben elérhetővé válik és a vírust világszerte felszámolják .
2020:10:13

Újabb cég állította le a koronavírus elleni vakcina tesztelését, a kialakult mellékhatások miatt

A Johnson & Johnson ideiglenesen leállította a koronavírus elleni vakcinakísérletet, miután a kísérlet résztvevője „az oltás mellékhatásaként megbetegedett”.
2020:10:13

A koronavírus 28 napig fertőzőképes maradhat, a bankjegyeken és a mobiltelefonok kijelzőin

A Covid – 19-betegséget okozó új koronavírus 28 napig fertőzőképes maradhat bizonyos felületeken, mint bankjegyeken, mobiltelefonok képernyőin és rozsdamentes acélon ausztrál kutatók szerint.

 

2020:10:12

Katolikus orvosok: semmi nem indokolja a koronavírus elleni védőoltás kötelezővé tételét

Három részes írásában Dr. Casanova és Dr. Zabiega a koronavírus válságát orvosi jelenségként, politikai katasztrófaként és az emberiség jövőjét fenyegető súlyos veszélyként vizsgálja és írja le.

2020:10:11

6500 tudós állítja, a koronavírus miatti lezárásoknak, az egészségre gyakorolt káros testi és lelki ​​hatásai vannak

Az Egyesült Királyság Egészségügyi Világszervezet (WHO) megbízottja felszólította a kormányokat, hogy szerte a világon szüntessék meg a lezárásokat  az általuk kiváltott társadalmi-gazdasági visszaesések miatt.

2020:10:10

Iránban annyi lett a koronavírusos beteg, hogy az egyéb betegségben szenvedőket hazaküldik a kórházból

A koronavírusos megbetegedések miatt Irán kórházai már nem tudják fogadni az egyéb betegeket, kivéve a sürgős eseteket – jelentette be pénteken az egészségügyi minisztérium illetékese.

2020:10:10