Kína újra tesztelte a digitális valutáját,10 millió jüannyi digitális devizát osztott szét

Érdekes fordulatot vett a kínai digitális jegybankpénz-kísérlet: Sencsen önkormányzata egyszerűen elkezdett ingyenpénzt osztogatni azoknak, akik részt vesznek a kísérletben - írja a CNBC.

2020:10:12

Nagyon működik az új Kínai digitális valuta,készpénz helyére szánják

A Kínai Népbank (PBOC) közölte, hogy 3,13 millió tranzakciót dolgoztak fel a nemzet szuverén digitális valutájának felhasználásával, a nagyobb városokban, például Sencsenben és Xionganben, a folyamatban lévő kísérleti programok keretében.
2020:10:10

Lebuktak: Kína az egész világot megfigyeli, magyarokat is

Soha nem látott méretű adatbázis került elő, ami bizonyítja, hogy Kína az egész világra kiterjedő információgyűjtést és megfigyelést folytat. A 2,4 millió ember adatait tartalmazó anyagban magyarok is szerepelnek.

2020:10:07

Kína több százezer embert oltott be, félig tesztelt koronavírus elleni vakcinával

Szingapúr (Reuters) - Kína tárgyalásokat folytat a helyben előállított COVID-19 vakcináinak az Egészségügyi Világszervezet általi mihamarabbi értékeléséről, amely egy nélkülözhetetlen lépés ahhoz, hogy  vakcina nemzetközi felhasználásra kerülhessen - közölte kedden a WHO tisztviselője.

2020:10:06

A kínai kommunista "evangélium" szerint, Krisztus megkövezte a házasságtörő nőt

A szakiskolák szakmai etikájáról és jogáról szóló kínai tankönyv azt állítja, hogy Krisztus halálra kövezte a János evangéliumában (8) házasságtörő asszonyt, mert tiszteletben kívánta tartani a törvényt - írja az UcaNews.com (szeptember 22)

2020:09:25

Tajvan vadászpilótákat képez ki, egy esetleges kína elleni válaszcsapáshoz

MOSZKVA (Szputnyik) - A tajvani Nemzetvédelmi Minisztérium kiképző pilótákat képez arra, az esetre hogy, reagáljanak a kínai harci repülőgépek esetleges támadására, mondta a Taiwan News miniszteri forrása.Kína és Tajvan közötti kapcsolatok a egyre rosszabbak.

2020:09:21

Kínában átírják a Bibliát és Isten tízparancsolatát, hogy jobban megfeleljen a kommunista párt elvárásainak

CNA Staff, 2020. szeptember 19., 16:56, MT ( CNA ). - A kínai kormány továbbra is börtönbe zárja a katolikus papságot - beleértve a püspököket is -, akik nem hajlandók támogatni a kommunista pártot, derült ki Jiangxi tartományból érkező új jelentésből.

2020:09:20

29 kínai vadászgép sértette meg Tajvan légterét

Kínai harci repülőgépek sorozatban már a második napon repültek át szombaton a Tajvani-szoros középvonalán. A kínai védelmi minisztérium pénteken jelentette be, hogy hadgyakorlatot kezdenek a Tajvani-szoros közelében. A gyakorlat egybeesik azzal, hogy csaknem egy hónap leforgása alatt már a második magas rangú amerikai tisztségviselő látogat a Kína által magáénak tartott, ám saját kormányzattal rendelkező szigetre.

2020:09:19

Kína: Amerika a tűzzel játszik, amiért Tajvanra küldte politikusát

Peking hadgyakorlatokat indított a Tajvani-szoros közelében. A gyakorlatok egybeesnek Tajpejben egy magas szintű csúcstalálkozóval, ahol egy magas rangú amerikai tisztviselő vesz részt,  Kína a látogatást provokációnak értékeli.
2020:09:18

Lövések dördültek a kínai-indiai határnál, a két fél egymást vádolja

Kína azzal vádolta az indiai csapatokat, hogy megsértették a kelet-ladakhi határ tényleges határát, és figyelmeztető lövéseket adtak le, a tűzszüneti megállapodás ellenére. India szerint viszont a kínai járőr lőtt..
2020:09:08