Izrael aggódik, mert Oroszország a legmodernebb S-400-as rakétarendszert akarja Iránnak eladni

Benjamin Netanjahu miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök telefonbeszélgetést folytatott szerdán Szíriáról, Iránról és a koronavírusról.

“A beszélgetés során megvitatták a regionális biztonsági kérdéseket, az iráni agressziót és a szíriai helyzetet” – áll a Miniszterelnöki Hivatal közleményében.

2020:10:07

Irán: Elég volt! Izrael azonnal számolja fel a nukleáris arzenálját

Teherán és Tel-Aviv éveken át tartó vitát folytatott egymás nukleáris arzenáljáról, az izraeli tisztviselők azzal vádolták az Iszlám Köztársaságot, hogy Izrael támadására alkalmas nukleáris arzenált próbált felépíteni, Irán pedig azzal védekezett,  hogy a Zsidó Állam az egyetlen a Közel-Keleten, amely már rendelkezik nukleáris fegyverekkel.

2020:10:04

Izraelben már tüntetni sem nagyon lehet, szinte betiltották, a koronavírusra hivatkozva

Az izraeli parlament, a Knesszet szerda hajnalban engedélyezte a tüntetések korlátozását a koronavírus-járvány miatti zárlat idején: a lakóhelytől legfeljebb egy kilométeres távolságban tüntethetnek az emberek, és húsz főben korlátozható a résztvevők száma is.

2020:09:30

Iránnak még idén lehet nukleáris fegyvere, bár a Moszad ezt kétli

Irán még idén új fordulóponthoz juthat a nukleáris fegyverkezésben – állította névtelenül egy amerikai tisztségviselő a sajtónak. A Jerusalem Post szerzője azonban cáfolta a hírt.

2020:09:21

NAÜ: Iránnak az engedélyezettnél tízszer több uránja van

Irán a 2015-ös atomalkuban engedélyezettnél tízszer nagyobb mennyiségű dúsított uránnal rendelkezik – derült ki a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) pénteken Bécsben ismertetett jelentéséből.

2020:09:05

Izrael folytatta rakétatámadásait szíriai célpontok ellen

Rakétatámadást hajtott végre Izrael egy szíriai légitámaszpont ellen szerdán éjjel – adta hírül a SANA szíriai hírügynökség.

2020:09:03

Izrael rakétákkal lőtte a szíriai kormányerőket

Izrael légicsapást mért a szíriai kormányerők több állására hétfőn éjszaka Damaszkusz közelében, az akcióban két katona életét vesztette, hét megsebesült – adta hírül a SANA szíriai állami hírügynökség védelmi minisztériumi forrásokra hivatkozva.

2020:09:01

Izrael a Hezbollah libanoni megfigyelőállásait lőtte, válaszul a szervezet tüzérségi támadásaira

Az izraeli hadsereg a Hezbollah síita terrorszervezet libanoni megfigyelőállásait lőtte az éjszaka helikopterekről, válaszul a szervezet fegyvereseinek átlövéseire, amelyekkel izraeli katonákat támadtak a határnál – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja szerdán.

2020:08:26

Hiába a nagy közel-keleti béketerv, Szaúd-Arábia nem fogja elismerni Izrael államot

Baisal Bin Farhan szaúdi külügyminiszter a sajtó számára kijelentette, hogy hazája nem fogja elismerni Izrael államot.

,,Szaúd Arábia álláspontja mindig is ez volt, és a szaúdi álláspont ma is ez. A palesztinok mindig is kedvesek voltak és ezután is nagyon kedvesek lesznek a számunkra. Mindig mellettük fogunk állni.,,

2020:08:24

A gázai terrorszervezetek azzal fenyegetnek, hogy több ezer rakétát lőnek ki Tel Avivra

A libanoni Al-Akhbar újság szombaton arról számolt be, hogy a gázai frakciók közvetítőkön keresztül figyelmeztették Izraelt, amennyiben a zsidó állam visszatér a terrorszervezetek magas rangú tagjainak kiiktatására irányuló politikájához, egy nagy és koordinált válaszra számíthat, beleértve több ezer Tel Avivra kilőtt rakétára.

2020:08:22