Trump visszaállított minden ENSZ-szankciót Iránnal szemben

Az amerikai kormány bejelentette szombaton, hogy visszaállított minden ENSZ-szankciót Iránnal szemben. A világ legtöbb országa elutasítja az egyoldalú lépést, illegálisnak tartja, és ebből az éles szembenállásból valószínűleg heves vita lesz a világszervezetben annak idei közgyűlési ülése előtt.

2020:09:20

Washington nem fogja megengedni, hogy Irán orosz vagy kínai fegyverekhez jusson

Az Egyesült Államok nem fogja engedni, hogy Irán orosz vagy kínai fegyverekhez jusson, miután október 18-án lejár a Teheránnal szembeni nemzetközi fegyverembargó – hangoztatta Mike Pompeo amerikai külügyminiszter kedden a France Inter francia rádióban.

2020:09:15

Irán hadgyakorlatba kezd a Hormuzi-szoros közelében

DUBAI (Reuters) - Az iráni hadsereg éves hadgyakorlatot indított az Hormuz-szoros közelében, jelentette az iráni állami TV csütörtökön, Teherán és Washington közötti nagy feszültség idején.

2020:09:10

NAÜ: Iránnak az engedélyezettnél tízszer több uránja van

Irán a 2015-ös atomalkuban engedélyezettnél tízszer nagyobb mennyiségű dúsított uránnal rendelkezik – derült ki a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) pénteken Bécsben ismertetett jelentéséből.

2020:09:05

Az USA önkényesen visszaállít minden szankciót Irán ellen,visszamenőleg is

Washington az ENSZ ellenében is meghosszabbítja, illetve újra bevezeti az ENSZ-szankciókat Irán ellen - jelentette be szerda esti washingtoni sajtókonferenciáján az amerikai elnök.

    

Donald Trump azt mondta: csaknem az összes korábbi ENSZ-szankciót bevezeti ismét, azokat is, amelyeket a 2015-ben aláírt hathatalmi megállapodás értelmében feloldottak.
   

2020:08:20

Trump valószínűleg támadást indít Irán ellen, hogy megnyerje a választást

A befektetőknek fel kell készülniük arra, hogy Trump katonai akcióval próbálja egyesíteni az Egyesült Államokat annak érdekében, hogy ne bukja el a novemberi választásokat – mondta Michael Harris, a Cribstone Strategic Macro alapítója a CNBC-nek.

2020:08:17

Irán: az amerikai atomfegyverek fenyegetik a Közel-Keletet

Az amerikai atomfegyverek fenyegetést jelentenek a Közel-Kelet térségére – jelentette ki csütörtökön Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter a hirosimai atomtámadás 75. évfordulója alkalmából.

2020:08:06