Két indiai katonát lelőttek, négyet pedig megsebesítettek, az Indiai-pakisztán határon

Két indiai katona meghalt és négy megsebesült csütörtökön, amikor a pakisztáni csapatok megszegték a tűzszünetet Kasmír Kupwara körzetében - közölte az indiai hadsereg. 

A hadsereg szerint az ellenséges katonák aknavetőket és más fegyvereket használtak a támadásra, a támadást  csapataink viszonozták.

2020:10:01

Megöltek egy Indiai katonát, kettő másikat pedig megsebesítettek, a Pakisztán-Indiai határszakaszon

India továbbra is kétfrontos fenyegetéssel néz szembe a határán, fokozódik a feszültség Kínával a közös határszakasz vonalán, és Pakisztánnal is a vitatott Dzsammu és Kasmír területén.

India azt  állítja, hogy 17 év alatt  3186 esetben sértették meg a Pakisztániak a tűzszünetet

2020:09:16

Lövések dördültek a kínai-indiai határnál, a két fél egymást vádolja

Kína azzal vádolta az indiai csapatokat, hogy megsértették a kelet-ladakhi határ tényleges határát, és figyelmeztető lövéseket adtak le, a tűzszüneti megállapodás ellenére. India szerint viszont a kínai járőr lőtt..
2020:09:08

Kínai és india csapatok tankokkal, lőtávolságon belül, néznek faskaszemet egymással

Az indiai katonák a hétvégégén efoglalták a hegygerincet Pangong Tso-Chushul szektor déli partján, miután augusztus 29-30 között egyik napról a másikra dulakodás alakult ki a Kínai Népi Felszabadító Hadsereggel. A határon továbbra is komoly a helyzet, mivel a két fél harckocsikat álított be   lőtávolságába - állítják New Delhi kormányzati forrásai.

2020:09:03

Újra összecsapott a két atomhatalom

Az indiai hadsereg közlése szerint, augusztus 29-30 éjjelén újabb összecsapás történt Kínával a két ország közötti határ keleti részén fekvő Ladakh régióban, miután a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg „provokáló jellegű katonai cselekedetek” hajtott végre.

2020:09:01

Kína újabb provokációt hajtott végre India ellen

Kína és India között egyeztetés zajlik a közös határvonalon ismét kialakult feszült helyzet miatt - közölte a kínai külügyminisztérium hétfőn, miután az indiai hadsereg szerint kínai katonák provokatív akciót hajtottak végre a demarkációs övezetben.

    

2020:08:31