Koronavírus: Csehország behívja az EU és a NATO katonai egészségügyi személyzetét

Katonai egészségügyi személyzettel fogják kisegíteni az Európai Unió és a NATO tagállamai Prága kérésére Csehországot a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

2020:10:22

Egyre közelebb kerül a nyílt háborúhoz Örményország és Azerbajdzsán

Egyre közelebb kerül a nyílt háborúhoz Örményország és Azerbajdzsán. A Hegyi-Karabahban szeptember végén fellángolt összecsapások és többszöri sikertelen tűzszünet után is folyamatosak a harcok a két ország határán fekvő térségben. Nikol Pasinján örmény miniszterelnök élőben közvetített beszédében azt mondta, már nem is lát esélyt a helyzet békés rendezésére.

2020:10:22

Ausztrália: Négy újszülött csecsemő halt meg, a koronavírus utazással kapcsolatos szigorítások miatt

Négy újszülött csecsemő halt meg az ausztráliai Adelaide-ban, miután koronavírus utazási korlátozásai miatt életmentő szívműtétet nem lehetett elvégezni.

Adelaide az egyetlen szárazföldi ausztrál főváros, amely nem végez gyermeki szívsebészeti beavatkozást, ezért évente körülbelül 100 csecsemőt kell tovább küldeni másik kórházba.

2020:10:21

Dr. Sanley Plotkin a "vakcina-keresztapa" eskü alatt valott, hogyan használnak fel emberi szöveteket védőoltások kifejlesztésénél

A „vakcina-keresztapa", Dr. Sanley Plotkin is részt vesz tanácsadóként a koronavírus oltóanyagának fejlesztésében – írja a CNBC. A 87 éves tudóshoz fűződik többek között a rubeola elleni védőoltás kifejlesztése, de részt vett a lépfene, a veszettség, a rotavírus és a gyerekbénulás elleni vakcina kutatásaiban is.

2020:10:20

A digitális dollár bevezetéséről nyilatkozott az amerikai jegybank elnöke

Percekkel ezelőtt ért véget a Nemzetközi Valutaalap (IMF) online konferenciája, aminek témája a határokon átívelő fizetések jövője, a digitális pénzek elterjedése és azok világgazdaságra gyakorolt hatása volt.

2020:10:20

Ezermilliárd eurós hiányt halmozhat fel az euróövezet a járvány következtében

Ezermilliárd euróhoz közeli szintre emelkedhet a 19 euróövezeti ország idei együtt költségvetési hiánya a koronavírus-járvány miatt megugrott kiadások miatt – írja a Financial Times hétfői számában.

2020:10:19

Ismeretlen eredetű koronavírus mutációt találtak Norvégiában

MOSZKVA (Sputnik) - A norvég egészségügyi hatóságok Trondheim központi önkormányzatában felfedeztek egy gyorsabban fertőző koronavírus mutációt - mondta Tove Rosstad helyi főorvos hétfőn az NRK közszolgálati műsorszolgáltatójának.

2020:10:19

Azeri-örmény háború:az azeri hadsereg felszabadított tizenhárom örmények által elfoglalt falut

Hétfőre virradó éjjel tüzérségi támadás ért több azerbajdzsáni települést és katonai állást - jelentette be Ilham Aliyev azeri elnök a Twitteren, ami arra utal, hogy továbbra is igencsak törékeny az a humanitárius tűzszünet, amely elvileg szombat éjféltől lépett életbe Örményország és Azerbajdzsán között.

2020:10:19

Itt a következő ország: Digitális valuta kibocsátására készül a Bank of Japan

A Bank of Japan (BOJ) bejelentette: jövőre megkezdi saját digitális valutájának előkészítését, olvasható a reuters.com hírportálon.

2020:10:19

Hiába fenyegetik éles lőfegyverrel a fehérorosz embereket ma is több tízezren tüntetnek

Moszkva (Reuters) - Emberek tízezrei vonultak vasárnap a belorusz főváros, Minszk utcáin Alekszandr Lukasenko veterán elnök lemondását követelni, annak ellenére, hogy a rendőrség azzal fenyegette meg a tüntetőket, hogy lőfegyvert használnak  ellenük.

2020:10:18