Hegyi-Karabah hadiállapotot hirdetet, és minden 18 év feletti férfit azonnal besoroz a hadseregbe

Jereván (Reuters) - Hegyi-Karabah hadiállapotot hírdetett és  elrendelte minden 18 évnél idősebb férfi besorozását a hadseregbe, az azeri-örmény konfliktus fellángolása után - közölte Arayik Harutyunyan, a régió elnöke vasárnapi nyilatkozatában.

2020:09:27

Örmény vádak szerint Azerbajdzsán polgári célpontokat támadott Hegyi-Karabahban

Polgári célpontok ellen intézett támadást az azeri haderő a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabahban. Ezt Nikol Pasinjan örmény miniszterelnök jelentette be vasárnap reggel.

Az örmény védelmi minisztérium közlése szerint az incidensre adott válaszul az örmény hadsereg lelőtt két azeri katonai helikoptert és három drónt.

 

2020:09:27

Szabadságot akarunk, skandálta több ezer tüntető Londonban, a koronavírus szigorítások elleni tüntetésen

 A tüntetők a második hétvégén tűntetnek Londonba, a koronavírusra korlátozások ellen, a rendőrség arra figyelmeztetett, hogy feloszlatják a tűntetést ha a tűntetők nem tartják be a szociális távolságot.

Több ezer ember gyűlt össze szombaton a Trafalgar téren, szemtanúk állítása szerint, többen vannak, mint a múlt hétvégén tartott hasonló rendezvényen. 

2020:09:26

Koronavírus: A WHO kétmillió halottal számol az oltás megérkezéséig

A koronavírus okozta halálesetek száma megduplázódhat, elérheti a kétmilliós határt, még mielőtt egy oltóanyag széles körben elterjedne - figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) sürgősségi vezetője, Mike Ryan.
2020:09:26

Hat évtizedes rekordon a brit államadósság

A legfrissebb adatok szerint csaknem hat évtizede nem mért magasságba emelkedett a brit államadósság-ráta, mindenekelőtt a nagy-britanniai koronavírus-járvány gazdasági hatásai elleni költségvetési lépések hatalmas összegű hitelpiaci finanszírozása miatt.

 

2020:09:25

Ausztráliában erőszakkal is beolthatnak bárkit, a jogszabályt már meghozták

NYUGAT-AUSZTRÁLIA, 2020. szeptember 24. ( LifeSiteNews ) - Nyugat-Ausztrália állam törvényt adott ki arról, hogy a rendőrök vagy más „felhatalmazott tisztviselők”  visszatarthassák az embereket és ha szükségesnek ítélik, erőszakkal távolítsák el fehérneműiket az oltás beadása érdekében.

2020:09:25

A cseh kormány lépett: 70 százalékos bértámogatást adhat az állam a koronavírus-járvány következményei miatt

A cseh állam válsághelyzetekben vállalná az alkalmazotti bérek 70 százalékának a kifizetését. Az úgynevezett kurzarbeit javaslatát pénteken rendkívüli ülésen fogadta el a cseh kormány.

2020:09:25

Kirúgták az iskolából a családanyát, mert LMBT ideológia ellen posztolt a Facebookon

BRISTOL, Anglia, 2020. szeptember 24. ( LifeSiteNews ) Pert indított a kétgyerekes családanya miután kirúgták, mert a közösségi médiában hangot adott  az általános iskolásoknak szóló szexuális oktatási program ellen.

2020:09:25

Yale Egyetem vezető munkatársa úgy látja, a dollár összeomlik 2021 végéig

A jövő év brutális lesz az amerikai valuta számára, állítja a Yale Egyetem vezető munkatársa, Stephen Roach. Azt mondta, hogy a „látszólag őrült ötlete”, miszerint a dollár összeomlik, már nem tűnhet olyan őrültnek.
2020:09:24

A német gazdasági miniszter szerint, a koronavírus korlátozások, több embert fognak megölni, mint maga vírus

A koronavírus-ellenes intézkedéseknek lényegesen súlyosabb következményei lesznek, mint magának a betegségnek, különösen a fejlődő országokban - figyelmeztetett Gerd Muller, Németország gazdasági  minisztere.
2020:09:24